Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Krádež zlodejovi nestačila, chladnokrvne zabil aj psa
Zdielať na

Krádež zlodejovi nestačila, chladnokrvne zabil aj psa

VRANOV NAD TOPĽOU / V pokojnej obci vo vranovskom okrese vyčíňali zlodeji. Počas jednej noci tam zaznamenali viacero krádeží. Po jednom z vlámaní dokonca manželom zabili psíka. Ten sa zrejme snažil štekaním ochrániť svojich majiteľov. Zlodeji bezbranné zviera pripravili o život, a to mimoriadne krutým spôsobom. Psa obesili na strome.

Verného strážcu Ronyho išla majiteľka ráno nakŕmiť, keď si všimla, že brána pred záhradou je otvorená dokorán a dvere do garáže sú vypáčené. Navyše búda, v ktorej ich štvornohý strážca Rony spával, bola prázdna. "Do záhrady kričím Rony, Rony a nebolo ho," hovorí majiteľka píska. 

Až neskôr ho našli privolaní policajti. Obesený visel na strome. Takto kruto ho zabili zlodeji zrejme preto, že sa snažil ochrániť majiteľov domu.

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, na prístavbe domu poškodil vstupné dvere garáže a ukradol z nej uhlovú brúsku, elektrické vŕtačky, adaptér na nabíjanie akumulátorového skrutkovača, 55 metrov elektrického kábla a sadu gola kľúčov.

Majiteľke tým vznikla škoda vo výške zhruba 350 eur. "Páchateľovi ale táto ´zlodejina´ nestačila a uchýlil sa k ohavnosti voči jazvečíkovi. Toho odviazal z jeho búdy, odvliekol ho do zadnej časti záhrady, kde ho uviazal na konár a nechal ho tam visieť. Takýmto spôsobom došlo k usmrteniu uvedeného zvieratka,“ skonštatovala Ligdayová. Ako dodala, v prípade vypátrania a preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na päť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy