Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Dobrá správa pre motoristov: Výstavba diaľničného tunela Višňové bude pokračovať
Zdielať na

Dobrá správa pre motoristov: Výstavba diaľničného tunela Višňové bude pokračovať

OKRES ŽILINA / Dobrá správa pre motoristov. Rozostavaný diaľničný úsek Lietavská Lúčka – Dubná Skala, ktorého súčasťou je aj tunel Višňové, sa konečne dočkal svojho reštartu. Táto dôležitá stavba zívala prázdnotou celé dva roky. Teraz prichádza nový zhotoviteľ, ktorý si stavenisko preberie už na budúci pondelok.

Na tejto dôležitej stavbe, bolo v piatok opäť po dlhých mesiacoch rušno. No ešte sem zatiaľ nedorazili stavebné mechanizmy, či robotníci. Vládne limuzíny doviezli najvyšších slovenských politikov, aby boli pri podpisovaní zmluvy medzi zástupcami Národnej diaľničnej spoločnosti a firmy, ktorá vyhrala súťaž o dostavbu tunela Višňové a priľahlého diaľničného úseku. "Projekt je veľkou výzvou, čo sa týka kapacít, aj počtom ľudí, ktorí to budú robiť," povedal Miroslav Potoč, generálny riaditeľ Skanska SK.


Vedenie NDS tvrdí, že ich tu nečaká časový sklz, ale časový stres. "Nevieme, čo nás čaká. Tento tunel je v nie dobrom stave a nikto z nás netuší, čo tam nájdeme," skonštatoval generálny riaditeľ NDS Juraj Tlapa. "Pevne verím, že sme v novej ére, kedy sa na Slovensku budú tunely stavať a nie tunelovať," vyjadril sa predseda parlamentu Boris Kollár.

Zmluva o tom, kto sa ujme stavby hlavného úseku, je už podpísaná. No Národná diaľničná spoločnosť ešte musí doriešiť ďalšie dve súťaže. "Stavba nemôže byť bez strediska údržby a technológie tunela," skonštatoval minister dopravy Andrej Doležal. Aj napriek veľkým komplikáciám termín, kedy by mali prejsť novou diaľnicou a tunelom Višňové prvé autá, sa nezmenil. "Pevne verím, že sa táto stavba podarí dostavať do decembra 2023," dodal Kollár. Ak by to stavbári nestihli, peniaze z eurofondov by prepadli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy