Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kým v niektorých častiach Tatier hlásia hotely pusto, na Štrbskom plese sa postupne napĺňajú
Zdielať na

Kým v niektorých častiach Tatier hlásia hotely pusto, na Štrbskom plese sa postupne napĺňajú

VYSOKÉ TATRY / Tri týždne boli Vysoké Tatry zatvorené pre všetkých turistov mimo okresu. No dnes sa tam cestovný ruch začal pomaličky zobúdzať. Dokonca niektoré hotely na Štrbskom Plese už majú obsadené ubytovacie kapacity na najbližšie dni. Inde to také optimistické nie je.

Ešte v nedeľu boli Vysoké Tatry na kovidovej mape čierne. Ale od dnešného pondelkového rána sa reštartovali do novej a navyše celkom bielej sezóny.

Aktuálne bordové sfarbenie okresu znamenalo pre naše veľhory aj uvoľnenie opatrení. Už sem môzu prísť tak aj mimookresní turisti. "Dnes som si kvôli tomu zobral dovolenku, aby som využil možnosť sem ísť... Na prvý pohľad je to moja láska," povedali nám turisti.



Otvorené už môžu by aj tatranské hotely. No na vstupných dverách mnohých z nich nájdete ešte stále oznam "zatvorené" .A kopíruje to celoslovenský stav. "Predpokladáme, že sa budú otvárať tento týždeň niektoré prevádzky, ale neočakávame, že to bude viac ako 50%,"  informoval prezident Zväzu cestovného ruchu na Slovensku, Martin Harbuľák.

"Nakoľko my vo Vysokých Tatrách máme mimo sezónu, pre väčšininu hotelov nemá zmyseľ aktuálne otvoriť," skonštatovala riaditeľka OOCR Vysoké Tatry Lucia Blašková.

Kým v niektorých tatranských častiach je celkom pusto, úplne inak to vyzerá na Štrsbkom plese, kde sa zimná sezóna anni zdaleká nekončí.Práve naopak, vo štvrtok začína. "Práve sa pohrávame s myšlienkou, že lyžovačku predĺžime nepretržite do 2.mája, ak budú podmienky dobré, tak sa to určite u nás stane,"  povedal manažér tatranských stredísk Lukáš Brodanský.


Avizovaný začiatok jarnej lyžovačky na sklonku tohto tyždňa postupne napĺńa štrbské hotely.

"Telefóny sa nezastavia, ľudia majú veľký záujem o víkendový pobyt a určite to súvisí s tým, že máme dostatok snehu a je lyžovačka," uviedla riaditeľka jedného z hotelov na Štrbskom plese.


Mnohým prevádzkam by veľmi pomohlo, ak by sa mohli minimálne ubytovaní hostia najesť v hotelových rešturáciach. To teraz nie je možné. "Rátame s tým, že v nejakom čase by sa mohli minimálne pre ubytovaných hostí otvoriť aj interiéry alebo exteriéry v prevádzkach," uzavrel prezident Zväzu cestovného ruchu na Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy