Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nemocnica L. Pasteura v Košiciach a poisťovňa Dôvera sa nedohodli na novej zmluve
Zdielať na

Nemocnica L. Pasteura v Košiciach a poisťovňa Dôvera sa nedohodli na novej zmluve

KOŠICE, BRATISLAVA / Jedinou nemocnicou, ktorá sa s poisťovňou Dôvera nedohodla na novej zmluve je Univerzitná nemocnica Luisa Pasteura v Košiciach. Ide o spádovú nemocnicu na východe, teda tam, kde má Dôvera najviac klientov. Či sa obe strany dohodnú na podmienkach, za ktorých by došlo k obnoveniu spolupráce a ako dlho to bude trvať, to si zatiaľ nikto netrúfa odhadnúť.

Informačné tabule hovoria za všetko. Nemocnica L. Pasteura v Košiciach a poisťovňa Dôvera sa do polnoci nedohodli. Ich spolupráca teda od 1. apríla nepokračuje a žiaľ, nie je to prvoaprílový žart. "Všetkých našich poistencov, ktorí mali naplánovanú zdravotnú starostlivosť v nemocnici L. Pasteura, postupne informujeme ako majú postupovať," informuje hovorca Dôvery Matej Štepiansky. 

Nemocnica v oboch svojich areáloch zriadila pre poistencov Dôvery dve klientské centrá. "Boli usmernení, ako sa majú obrátiť na svoju zdravotnú poisťovňu, ako im bude poskytnutá zdravotná starostlivosť," informuje riaditeľ nemocnice UNLP Košice Martin Paulo. 

Počas dopoludnia si rady, ako postupovať vyžiadalo v jednom z nich približne 15 ľudí. Ľudia sa snažili dovolať aj na telefonickú linku, ktorej číslo má poisťovňa zverejnené aj na svojej stránke, no neboli úspešní.

Obe strany, ktorých spolupráca úderom polnoci skončila, však zhodne tvrdia, že o každého, kto bude potrebovať zdravotnú starostlivosť bude postarané. "V prípade, že sa rozhodnú absolvovať odkladnú zdravotnú starostlivosť v tomto zariadení, môžu nás požiadať o príspevok na úhradu nezmluvného poskytovateľa," hovorí Štepiansky. 

Nemocnica i poisťovňa svorne hovoria, že chcú pokračovať v rokovaniach, no najskôr to bude až po Veľkej noci. Pripomeňme, že sa nezhodli pri sume ročného financovania. Dôvera na rozdiel od Všeobecnej zdravotnej poisťovne vraj ponúka nemocnici o 4,6 milióna eur menej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy