Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovák Oliver s komplickou sú podozriví z brutálnej vraždy v Kanade. Ukrývať sa môžu aj u nás
Zdielať na

Slovák Oliver s komplickou sú podozriví z brutálnej vraždy v Kanade. Ukrývať sa môžu aj u nás

KANADA/SLOVENSKO / 28-ročný Oliver Karafa je podozrivý zo zabitia a pokusu o vraždu v kanadskom Hamiltone. Po streľbe zostal jeden mŕtvy a jeden vážne zranený. Podľa miestnej polície je Oliver aj s kamarátkou, Číňankou Lucy Li, na úteku. Ukrývať sa môžu i na Slovensku.

Hamiltonská polícia dostala 28. februára krátko po 19-tej hodine tiesňové volanie, že sa v priemyselnej zóne v Stoney Creek strieľalo. Policajti na mieste našli 26-ročnú ženu s viacerými strelnými poraneniami. Vo vážnom stave ju previezli do nemocnice. Kriminalisti však počas zaisťovania stôp objavili aj telo mŕtveho muža. Išlo o 39-ročného Tylera Pratta z Britskej Kolumbie. Podľa polície odišlo z miesta činu bezprostredne po streľbe biele SUV-čko, v ktorom sa viezli Slovák Oliver K. so svojou kamarátkou Číňankou Lucy Li. Podozriví sú z vraždy 1. stupňa a pokusu o vraždu.

"Sme presvedčení, že Li a Karafa vedia o tom, že sú v tejto súvislosti hľadaní a aktívne sa pred políciou ukrývajú," uviedol Jim Callender, hamiltonská polícia. 26.marca hamiltonská polícia potvrdila, že Oliver a Lucy odleteli z Kanady do východnej Európy - a to len 24 hodín po vražde a pokuse o vraždu. "Oliver a Lucy, ak toto uvidíte, vyzývame vás, aby ste sa polícii dobrovoľne prihlásili. Úzko spolupracujeme s medzinárodnými orgánmi a sme si istí, že nás vyšetrovanie privedie na miesto vášho pobytu. Budeme Vás neúnavne prenasledovať," upozorňuje Callender.


Obaja podozriví majú zahraničné pasy a údajne aj dostatok peňazí. Lucy je dcérou prominentnej podnikateľky. Zaujímavosťou je, že pochádza z trojčiat a až doteraz sa živila spolu so sestrami ako influencerka na sociálnej sieti. Slovák Oliver má údajne tiež bohatých rodičov, žijúcich na Slovensku, ktorí mu boli oporou už v roku 2012. Vtedy 19-ročný Oliver opitý šoféroval po Toronte. Jeho rýchla jazda sa skončila tragickou nehodou, pri ktorej zahynul jeho spolujazdec. Olivera K. odsúdili na 5 rokov za mrežami. Teraz sú spolu s Lucy, spolužiačkou zo strednej, na úteku. Skrývať sa môžu kdekoľvek, pokojne aj na Slovensku.

"Vzhľadom na skutočnosť, že konanie sa vedie v zahraničí, je oprávnený k jednotlivým úkonom poskytovať informácie príslušný orgán v Kanade. Vo všeobecnosti však platí, že ak je slovenská polícia požiadaná o súčinnosť a spoluprácu, tú zahraničným kolegom vždy poskytne," vyjadril sa hovorca prezídia PPZ SR Michal Slivka. Hamiltonská polícia sa domnieva, že obete sa s podozrivými poznali. Avšak dôvody ich večerného stretnutia v priemyselnej zóne či motív streľby zatiaľ nie sú známe a sú predmetom vyšetrovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy