Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fiančník Kvietik ide na slobodu. Pre 180 000 eur prokuratúre sudca Buvala dôvody na väzbu neuznal
Zdielať na

Fiančník Kvietik ide na slobodu. Pre 180 000 eur prokuratúre sudca Buvala dôvody na väzbu neuznal

PEZINOK / Martin Kvietik sa po desať mesačnom väzobnom stíhaní dostal na slobodu. Kvietika obvinila NAKA v megakorupčnej kauze, známej pod názvom "Dobytkár". Spolu s komplicmi mali získať viac ako desať miliónov na úplatkoch za vybavenie agrodotácií. Kvietika v súvislosti s ďalším obvinením už sudca do novej väzby nevzal.

Finančník Martin Kvietik ide na slobodu. Rozhodol o tom sudca Ján Buvala. Minulý týždeň ho najvyšší súd prepustil z väzby, ale NAKA ho opäť zadržala a vzniesli mu nové obvinenie. Má ísť o úplatok za vybavenie dotácie. Obhajca nové obvinenie spochybňuje s tým, že sú založené len na výpovediach dvoch kajúcnikov. Martin Kvietik odišiel zo súdu krátko pred 15:30. Na otázky novinárov neodpovedal. 

Finančníka Martina Kvietika priviezla policajná eskorta do budovy Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v pondelok krátko po pol desiatej hodine ráno. V týchto chvíľach prebieha súdne konanie. Advokát Martina Kvietika Ivan Dušan sa krátko po príchode na ŠTS pred médiami vyjadril, prečo vnímajú v poradí už druhé obvinenie finančníka z korupcie za nedôvodné.

Dušan v nedeľu doručil súdu stanovisko k návrhu prokurátora v rozsahu približne ôsmich strán a je na sudcovi, ako ich posúdi. "My sme dali stanovisko k tomu a súd posúdi," povedal Ivan Dušan, obhajca obvineného.

Finančník Martin Kvietik si zrejme krátil väzbu čítaním kníh. Naposledy ho zaujala kniha od spisovateľa Jacka Londona:

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy