Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V centre Bratislavy začala horieť strecha na základnej škole, evakuovať museli deti aj učiteľov
Zdielať na

V centre Bratislavy začala horieť strecha na základnej škole, evakuovať museli deti aj učiteľov

BRATISLAVA / Dve desiatky hasičov zasahovali pri požiari strechy na základnej škole na Palisádach v Bratislave. Ten vypukol pred jedenástou hodinou. Podľa dostupných informácií išlo o spojenú materskú a základnú školu. Evakuovať museli takmer 250 osôb.

Pri požiari sa evakuovalo 87 detí a 21 vychovávateľov z materskej školy a 109 študentov a 29 učiteľov zo základnej školy. Všetky evakuované osoby sú v bezpečí v náhradnom objekte - z tohto dôvodu nebolo potrebné na miesto vysielať evakuačný autobus HaZZ.

Pri udalosti zasahovali všetky bratislavské hasičské stanice s viacerými cisternami. Polícia Palisády uzavrela a dopravu odkláňala už od prezidentského paláca. 

​Na miesto prišiel aj minister školstva Branislav Gröhling. Ministerstvo školstva aj mestská časť Bratislava - Staré mesto prisľúbili pomoc škole, keďže ju nebudú môcť otvoriť. 

noviny.sk

Požiar pravdepodobne vznikol počas rekonštrukčných prác v priestoroch strechy. Ide o historickú budovu, v ktorej priestoroch bola kedysi legendárna umelecká škola. Bratislavčania ju poznali ako Šupka. 

​Na mieste bol reportér KRIMI Juraj Hajdin.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy