Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Príčina smrti Violy Macákovej je známa. Krajská prokuratúra uviedla detaily
Zdielať na

Príčina smrti Violy Macákovej je známa. Krajská prokuratúra uviedla detaily

Archívne video

BRATISLAVA / Záhadné okolnosti smrti Violy Macákovej sú známe. Polícia pôvodne prípad vyšetrovala ako zabitie. Stíhanie v tejto veci po roku a pol zastavili.

Viola Mackáková prišla o život 11-teho novembra v roku 2019. Učiteľku angličtiny našli v bratislavskom prístave podchladenú, zranenú s roztrhanými pančuchami na koletách a s vyzutými čižmami. V tom čase ešte žila, no zomrela pri prevoze do nemocnice. Po jej smrti sa verejnosťou začali šíriť rôzne informácie. Od sexuálneho znásilnenia až po jej vraždu. Nič z toho, sa ale nepotvrdilo a po viac ako roku Krajská prokuratúra dnes zverejnila závery.

"Neboli zadokumentované žiadne stopy po spútaní alebo zviazaní poškodenej, žiadne zlomeniny členkov. Prípadný sexuálny motív spáchania skutku bol vzhľadom na charakter zdokumentovaných zranení poškodenej jednoznačne vylúčený," konštatuje Krajská prokuratúra v Bratislave.

Podľa záverov z vyšetrovania mladá učiteľka Viola Mackáková zomrela na zlyhanie srdca, pri opakovanom pôsobení tupého násilia.



"Medzi tupé násilie môžeme zaradiť aj opakovaný pád pri ktorom sa poškodí tkanivo, podkožie, svaly, cievy. To môže spôsobiť tukovú embóliu, kedy sa krvným obehom zanesú tukové častice z poškodených tkanív do životne dôležitých orgánov, ako sú, pľúca či mozog, čo môže mať fatálne následky," okomentoval súdny lekár Martin Balko.

Policajný vyšetrovatelia mali k diszpozícií viaceré znalecké posudky a vypočuli 80-tich svedkov vrátane Violiných priateľov, či ľudí s ktorými sa v posledných dňoch pred smrťou kontaktovala a žiadala ich o odpustenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy