Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda na R1: Auto po náraze s kamiónom zostalo zdemolované, zasahoval aj vrtuľník
Zdielať na

Tragická nehoda na R1: Auto po náraze s kamiónom zostalo zdemolované, zasahoval aj vrtuľník

NITRA / Na 33 km rýchlostnej cesty R1 v smere do Nitry, dnes predpoludním došlo k tragickej dopravnej nehode. Na mieste sa zrazil kamión s osobným autom. V osobnom aute zostali zakliesnení dvaja ľudia, pričom jeden z nich zrážku neprežil. Podľa informácií TV JOJ sa v aute mali nachádzať dvaja bratia vo veku 18 a 22 rokov. Cestu smerom do Nitry na niekoľko hodín uzavreli a na miesto dorazil aj záchranársky vrtuľník.


Nehoda, sa stala v rovnom úseku rýchlostnej cesty. V aute sedeli dvaja bratia 18 a 22 ročný, riadil starši súrodenec. Pred nimi išiel kamión s návesom a vozidlo do neho v plnej rýchlosti zozadu vrazilo. Podľa vodiča kamiona sa všetko stalo v zlomku sekundy.

"Po náraze prešli vozidlá 100 až 120 metrov pokiaľ zastavili," skonštatoval znalec z odboru dopravy Jozef Veverka.


Zdemolovaná dodávka zostala pod kamiónom zakliesnená. Svedkovia sa posádke auta snazilili pomocť dostať sa k nim nevedeli. Okolo išiel zhodou okolností záchranár a práve aj vozidlo odťahovej služby. Po zhodnotení situácie auto so zranenými opatrne dostali spod kamióna práve pomocou odťahovky. "Ku nim sa nedalo dostať. Vozidlo sme vytiahli spod návesu," okomentoval svedok nehody.



Vodič, však už nejavil známky života. Spolujazdec bol pri vedomí a v šoku. "Komunikovať komunikoval. Snažili sme sa zistiť rozsah zranení a pomôcť mu, len ten prístup bol obmedzený skrz deformácie vozidla." dodal svedok.


Už o niekoľko minút prišli na miesto záchranárske zložky, spolujazdca z auta dostali a so zraneniami ho záchranári previezli do nemocnice. O 4 roky staršiemu bratovi už pomocť nedokázali.


Okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania. Podľa predbežných zistení k nárazu došlo vo vysokej rýchlosti a podpísala sa pod ňu zrejme nepozornosť nebohého vodiča. "Pravdepodobne nedodržal bezpečnú vzdialenosť a nesledoval situáciu v cestnej premávke," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.
"Dá sa povedať, že vodič dodávky pred nárazom nebrzdil," uzavrel znalec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy