Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Plány masívneho očkovania sa zasekli. Ministerstvo pre nedostatok vakcín pozastavilo registráciu na očkovanie
Zdielať na

Plány masívneho očkovania sa zasekli. Ministerstvo pre nedostatok vakcín pozastavilo registráciu na očkovanie

BRATISLAVA / Zatiaľ čo vláda hľadá všetky možné spôsoby ako získať vakcíny proti koronavírusu na Slovensko, najväčší dodávatelia hlásia výrazné omeškania. Ministerstvo zdravotníctva tak prichádza s pozastavením očkovania vakcínami od spoločností Pfizer a Moderna.

Ako spresnila hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová, ide o pozastavenie vakcinácie pre doteraz neočkovanú verejnosť. Opatrenie sa tak nedotkne tých, ktorí už boli zaočkovaní prvou dávkou vakcíny, či už majú naplánované termíny očkovania. "Tento krok sme nastavili z toho dôvodu, že sa musíme prispôsobiť tomu, koľko vakcín na Slovensku aktuálne dostupných máme, ktoré sme obstarávali centrálne cez Európsku úniu," informovala hovorkyňa rezortu.

Objednaní, či zaočkovaní by sa tak nemali báť o svoju vakcínu. "Ide len o tých, ktorí očkovaní neboli a neboli ani prihlásení," vysvetlila Eliášová. Kedy však prídu ďalšie dodávky informácie zatiaľ rezort zdravotníctva nemá.  "Ďalšie dodávky prídu na ďalšie termíny a následne sa otvoria aj pre tých, ktorí sa plánujú zaočkovať v budúcnosti," dodala hovorkyňa.

Nedostatok sa týka výlučne dodávok vakcín od spoločnosti Pfizer a Moderna. Očkovanie učiteľov vakcínou od spoločnosti AstraZeneca tak môže prebiehať naďalej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy