Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pekné víkendové počasie lákalo turistov do prírody. Na Štrbské Pleso smerovali stovky áut
Zdielať na

Pekné víkendové počasie lákalo turistov do prírody. Na Štrbské Pleso smerovali stovky áut

VYSOKÉ TATRY / Vysoké Tatry sa rozdelili na dve časti. V tej prvej si turisti užívali pokoj v prírode. Ale tí, ktorí sa rozhodli stráviť deň na Štrbskom Plese mohli o pokojnej sobote iba snívať. Smerovali tam totiž stovky áut z celého Slovenska a tak už ráno o deviatej museli mestskí policajti sprístupniť takmer všetky núdzové parkoviská.

"Štrbské Pleso je úplne plné," skonštatoval náčelník obecnej polície v Štrbe Pavol Marec.
Kým v Tatranskej Lomnici a v Smokovci to bolo ešte v poriadku, na Pleso sa od skorého rána hrnuli davy ľudí.

Vyzeralo to ako v top sezóne, zaplnené centralne parkovisko, obecná polícia na všetkých vstupoch , aby regulovala dopravu a autá s evidenčnymi číslami od Bratislavy až po Michalovce. "Máme tu klientelu z celého Slovenska. Nie je to len východoslovenský kraj, ktorý má od pondelka prázdniny," dodal Marec.



Mnohí mimookresní turisti nám povedali, že cesta do Tatier bola bez jedinej policajnej kontroly. Masa ľudí ich veľmi neprekvapila. "Aboslútne vôbec ma to neprekvapilo, keď už je to teraz povolené tak nie. Nie každý tu má rúška, takže asi tak," povedal turista z Michaloviec.



Po veľmi dlhej dobe sú to jarné prázdniny bez tatranskej lyžovačky, ale svahy aj napriek tomu nezostali prázne. "My máme skialpy, takže s tým nenmáme problém. Malého ťaháme a si ideme hore a zíjdeme dole," opísala turistka z okresu Poprad, Katka.

Východniarským prázdninam bude priať aj počasie, tatry čakajú slnečné dni, ale nie každé dieťa plánuje iba oddychovať. "Budem veľa čítať a veľa lyžovať," povedala na svahu malá žiačka Miška.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy