Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chcel prejsť bez motora, čelného skla a v pretekárskom. Polícia rieši kuriózny prípad
Zdielať na

Chcel prejsť bez motora, čelného skla a v pretekárskom. Polícia rieši kuriózny prípad

Archívne video

ŽELIEZOVCE / Policajti v obci Želiezovce narazili na kuriózneho vodiča auta, ktorého spozorovali v miestnej obci.

Služba, na ktorú len tak nezabudnú. Aj tak by sa dal nazvať zásah policajtov v Želiezovciach. Vo svojej službe spozorovali, ako miestni vlečú auto bez čelného skla, funkčných svetiel či motora.
Nanajvýš bezpečne sa tváril "vodič" samotného vozidla. Na hlave mal nasadenú pretekásku bezpečnostnú pilbu a oblečenú mal bundu s reflexnými pvkami. Ako konštatuje polícia, "obe vozidlá následne sprevádzali k najbližšiemu autovrakovisku, nakoľko na vlečenom vozidle nefungovali ani smerové, ani brzdové svetlá."

Rovnako polícia udelila 50 eurovú pokutu. Príslušníci zákona taktiež apelujú na vodičov, že takéto auto je možné preniesť len pomocou odťahovej služby. "Ak je vozidlo technicky nespôsobilé na prevádzku na pozemných komunikáciách, takého vozidlo je možné prepravovať len ako náklad (odťahovka). Pokiaľ nespĺňa základné parametre technickej spôsobilosti, ako funkčné brzdy, osvetlenie, riadenie, pneumatiky, nemôže mať poškodenú karosériu, nie je možné, aby bolo ťahané za iným vozidlom, nakoľko predstavuje nebezpečenstvo pre ostatných účastníkov cestnej premávky," informuje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy