Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodičom prejazd v Rimavskej Sobote komplikovalo počasie a neskôr mikrospánok kamionistu
Zdielať na

Vodičom prejazd v Rimavskej Sobote komplikovalo počasie a neskôr mikrospánok kamionistu

RIMAVSKÁ SOBOTA / Prvý stupeň výstrahy platil v utorok aj pre okres Rimavská Sobota. Vodiči, ktorí tadiaľ podvečer prechádzali, museli dávať mimoriadny pozor. V niektorých úsekoch uviazli kamionisti. Policajti museli cestu uzavrieť.

Predpovede meteorológov sa naplnili a v rimavskosobotskom okrese snežilo od rána. Kým cez deň sa sneh topil, podvečer sa už na cestách začala tvoriť kašovitá vrstva. A to už bol problém najmä pre niekoľkotonové kolosy. V stúpaní začali mať problémy.

"Cesta medzi Oždanmi a Rimavskou Sobotou bola vo večerných hodinách pre nákladnú dopravu neprejazdná z dôvodu skrížených kamiónov," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Monitorovali sme úsek na ožďanskom obchvate a za Rimavskou Sobotou v časti Vinice. Kamionisti nedokázali pokračovať v jazde. Jeden z vodičov dokonca vzal situáciu do vlastných rúk a to doslova. Vytiahol lopatu a spod kolies si odhadzoval sneh.


Policajti napokon úseky úplne uzatvorili, aby cestári mohli vozovku odhrnúť a posypať. Nebolo to ale jednoduché. Museli kľučkovať pomedzi stojace vozidlá. Trvalo to asi hodinu.  O pol deviatej bola už situácia na tomto úseku priaznivá a cesta prejazdná aj pre kamióny. Aj napriek tomu skončil rumunský vodič s kamiónom v priekope.


Dôvodom bol pravdepodobne mikrospánok. Viezol 8 tonový náklad. Nič sa mu nestalo. S vyťahovaním začali o polnoci. Ostatní vodiči museli preto čakať. Cesta bola asi hodinu neprejazdná.  Aj napriek tomu, že počasie v utorok vodičom neprialo, evidentne tomu prispôsobili aj jazdu. Polícia v tomto okrese neeviduje žiadne vážnejšie dopravné nehody.  "Polícia tu riešila aj dopravnú nehodu a dve škodové udalosti," dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy