Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zistenia TV JOJ: V prípade Mýtnik vypovedajú ako svedkovia ľudia z akcií Boží mlyn, Očistec a Judáš
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: V prípade Mýtnik vypovedajú ako svedkovia ľudia z akcií Boží mlyn, Očistec a Judáš

PEZINOK / Podľa informácii TV JOJ proti obvinením v prípade Mýtnik vypovedajú v pozícií svedkov funkcionári finančnej správy, ktorí figurujú v trestných stíhaniach ako Boží mlyn, Očistec a Judáš.

O údajných kšeftoch s informačnými technológiami pre štát za milióny eur, ktoré nakupoval vtedajší prezident finančnej správy Imrecze od spriaznenej firmy Allexis, vypovedá v pozícií svedka trestne stíhaný exriaditeľ sekcie daní a cieľ finančnej správy Daniel Čech, bývalý riaditeľ kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó a bývalý generálny riaditeľ sekcie ekonomiky Martin Fleischer. 

Trojici, v deň zatknutia a obvinenia Františka Imreczeho, vyšetrovateľ dočasne odložil vznesenie obvinenia pre závažný zločin porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Imrecze, Grega, Suchoba, bratia Brhelovci a Jana Rovčaninová s podnikateľmi Poláčkom a Boškom figurujú pri stíhaní pre podozrivé a manipulované nákupy informačných technológií pre štátnu správu presahujúce sumu 42 milónov eur. Podľa zdroja webového portálu Noviny.sk vo veci obvinených František Imrecze, Michal Suchoba a spol. vypovedá aj trestne stíhaný niekdajší šéf finančnej jednotky policajného zboru Bernard Slobodník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy