Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na NAKA vypovedal bývalý SIS-kár František Böhm. Uplácať mal najvyšších funkcionárov polície
Zdielať na

Na NAKA vypovedal bývalý SIS-kár František Böhm. Uplácať mal najvyšších funkcionárov polície

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra v stredu dopoludnia vypočúvala jedného z kľúčových svedkov rozsiahlej korupcie, z ktorej sú obvinení vysokopostavení funkcionári bezpečnostných zložiek štátu. Bývalý príslušník SIS a podnikateľ s palivami František Böhm vypovedal o údajnom podplácaní exprezidenta polície Milana Lučanského a ďalších obvinených v prípade Judáš.

Böhma pre spoluprácu s políciou prokurátor prepustil z väzby a stíhaný je na slobode. Podľa jeho tvrdení odovzdával skorumpovaným šéfom finančnej správy a polície státisíce eur za krytie jeho kšeftov s pohonnými hmotami a vratkami DPH. Böhm údajne na úplatkoch vyplatil skorumpovaným funkcionárom viac ako tri milióny eur.

Peniaze mal odovzdávať aj za iných podnikateľov, ktorým hrozilo vyšetrovanie polície a daniarov. Napriek tomu, že proti Lučanskému je pre úmrtie trestne stíhanie zastavené, svedkovia naďalej objasňujú aj jeho údajnú trestnú činnosť. "Tie skutky - tam je viacero ľudí obvinených. Oni sa týkajú aj ľudí, ktorí sú stále v trestnom stíhaní, takže sa týkali aj Lučanského. Vypovedal komplexne, je možné, že ho bude potrebné k nejakým veciam dopočuť, ale do tohto okamihu si skôr myslím, že nie," uviedol Daniel Lipšic, obhajca obvineného námestníka SIS B.Beňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy