Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sudkyňa Mária Urbanová začala s NAKA spolupracovať. Pre Kyseľovú chce vyšetrovateľ väzbu
Zdielať na

Sudkyňa Mária Urbanová začala s NAKA spolupracovať. Pre Kyseľovú chce vyšetrovateľ väzbu

ŽILINA / Pre bývalú šéfku žilinského krajského súdu žiada vyšetrovateľ väzbu. Rozhodnutie prichádza deň po zadržaní Evy Kyseľovej a jej predchodkyne. Tá však s orgánmi spolupracuje a preto vyšetrovateľ nevidí dôvod na jej väzobné stíhanie. NAKA tak pokračuje v sérií rozpletania väzieb na súdoch.

Evy Kyseľovú NAKA zadržala aj vlani v septembri pre podozrenia z korupcie. Vtedy ju vyšetrovatelia prepustili bez obvinenia. Polícii ale odovzdala svoju služobný aj súkromný telefón. Zadržanie súvisí s akciou Plevel 2. Spolu s ňou zadržali aj bývalú sudkyňu Máriu Urbanovú. 

"Vyšetrovateľ na obvinenú Evu K. spracoval a podal podnet prokurátorovi na jej vzatie do väzby. V jej prípade vidí kolúzne a preventívne dôvody. Obvinená Mária U. s orgánmi činnými v trestnom konaní spolupracuje a u nej dôvody väzby vyšetrovateľ nevidí," uviedla polícia na svojom facebooku s tým, že Urbanová sa ku skutku doznala.

Podľa vyšetrovateľa mali obe obvinené od februára 2015 do augusta 2019 za peňažné úplatky rozhodovať trestné veci na Krajskom súde v Žiline v prospech trestne stíhaných osôb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy