Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Kysuciach zažívajú bežkársky boom. Obce vytvárajú ideálne podmienky
Zdielať na

Na Kysuciach zažívajú bežkársky boom. Obce vytvárajú ideálne podmienky

KYSUCE / Už od začiatku prvej vlny pandémie odborníci upozorňujú na to, že súčasné obdobie prináša okrem koronavírusu aj iné zdravotné ťažkosti. Ľuďom chýba pohyb. Na Kysuciach však mnohí vyžili nielen pekné počasie, ale aj okolitú prírodu.

Na Kysuciach nastal doslova bežkársky boom a určite k tomu prispela aj doba, v ktorej teraz žijeme.
"Ľudia majú viac času a asi pre ten lockdown aj viac bežkujú," skonštatoval turista na Kysuciach.

Beh na lyžiach sa stáva medzi miestnymi čoraz viac obľúbeným športom. A k tým, čo sa mu venujú už roky, pribúdajú aj ďalší , ktorí sa chcú hýbať na čerstvom vzduchu. "Aj vďaka tomu, že sú ľudia nabádaní k tomu, aby trávili čas v prírode," povedal starosta Vysokej nad Kysucou Anton Varecha.

Kysuckí starostovia i primátori sami dohliadajú na to, aby boli na bežkárskych tratiach vytvorené čo najlepšie podmienky. Napríklad vo Vysokej nad Kysucou majú tri okruhy. "Ako sme to vytvorili doslova sa nám ľudia vyrojili,"  skonštatoval starosta Varecha.

A v Bystrickej doline sa tiahne 22 kilometrová cyklomagistrála ktorá teraz slúži bežkárom.
"Vedie z mesta Krásno nad Kysucou, porechádza cez obce Zborov nad Bystricou, Klubina, Stará Bystrica a končí v obci Nová Bystrica," opísal starosta Zborova nad Bystricou Juraj Hlavatý.


"Na to aby sme mohli robiť všetky cyklotrasy, tak sme museli tú rolbu zúžiť aby sme sa zmestili na drevenné mostíky a lávky," povedal upravovateľ terénu Robert Král.

Vo Svrčinovci využili snehom pokrytý futbalový trávnik, ktorý premenili na ovál pre bežkovanie. A všetci kysuckí bežkári veria, že blížiaca sa avízovaná zmena počasia spojená s výrazným oteplením im na dlho radosť nepokazí.
"Je to úžasné aspoň niečo si z domu vyjsť a odreagovať sa," uviedla miestna bežkárka.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy