Skoro jasno
15°
Bratislava
Predseda národnej rady Boris Kollár už nemá pomocnú konštrukciu
Zdielať na

Predseda národnej rady Boris Kollár už nemá pomocnú konštrukciu

Archívna reportáž

"Nemocničná kauza" Borisa Kollára

BRATISLAVA / Predseda národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár mal 24. októbra autonehodu. Pri nehode utrpel vážne zranenie v podobe zlomeného krčného stavca, ktorý mu museli operovať. Po operácií mu nasadili pomocnú konštrukciu, ktorá mu spevňovala krk. Na sociálnej sieti informoval, že mu už zdravotnícku pomôcku odstránili.

V nedeľu vo svojom profile uverejnil príspevok, v ktorom uviedol, že má na sebe pomocnú konštrukciu, ktorá mu po náročnej operácií spevňovala krk, posledný deň. "Dnes mám posledný deň lešenie - tento kolotoč na hlave," uviedol Kollár. 

V komentári pod príspevkom následne uverejnil svoju fotografiu bez pomocnej konštrukcie. "Už to mám dole," napísal Kollár.

Boris Kollár v služobnej limuzíne havaroval koncom októbra na križovatke ulíc Mramorová a Ulici Svornosti. Vládne vozidlo, v ktorom sa viezol predseda parlamentu Boris Kollár, sa zrazilo s osobným autom. 

​V aute viezol ženu

Okrem Borisa Kollára, bola v aute aj žena. Išlo o bývalú Miss Miroslavu Fabušovú. Diskusie sa viedli o tom, čo robila spomínaná žena vo vládnom vozidle, v čase platného zákazu vychádzania. Tá sa vyjadrila, že ju mal Kollár brať do lekárne po vitamíny, ktoré užíva. 

Pobyt predsedu parlamentu v nemocnici sa skončil predčasne

Po návšteve lídrov koaličných strán v nemocnici, v čase striktného zákazu návštev pre pandémiu a po konflikte sestier a jeho priateliek, ktoré sa mali v útrobách nemocnice nachádzať často, podpísal Kollár reverz. Ako to bolo s dámskymi návštevami Borisa Kollára v nemocnici v čase, keď platil zákaz návštev, sa prešetruje. Vynárajú sa však ďalšie pochybnosti o postupe štátnych orgánov.

Koaliční poslanci z SaS aj Za ľudí volali po dôslednom prešetrení. Europoslankyňa Nicholsonová hovorila o okamžitej demisii. Nadácia zastavme korupciu podala podnet. "Aby úrad verejného zdravotníctva preveril okolnosti vstupu iných osôb do zdravotníckeho zariadenia v čase, keď boli návštevy vo všeobecnosti zakázané," informuje advokát Peter Kováč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy