Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nešťastie v obci Poša: Chlapca (11) mal poliať benzínom jeho kamarát. Polícia preveruje rôzne verzie
Zdielať na

Nešťastie v obci Poša: Chlapca (11) mal poliať benzínom jeho kamarát. Polícia preveruje rôzne verzie

POŠA / Vranovskí policajti preverujú prípad pri ktorom bolo podozrenie, že 15-ročný chlapec polial benzínom kamaráta a zapálil ho. Tak to nahlásil na policajnú linku aj otec poškodeného chlapca. Kým policajti prišli do osady, verzia už bola iná. Vraj išlo o náhodu. No polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví v štádiu pokusu.

"Proste chceli si urobiť oheň, no a nešťastná náhoda bola, že nejak to podpálil a chytil sa chlapec," povedal otec dieťaťa.


Začalo to nevinou sánkovačkou na kopci za dedinou, po ktorej sa jeden z chlapcov domov vrátil s obhorenou bundou a obhorenými vlasmi. Leoš má len 11 rokov. Azda len chlapci vedia ako sa to presne stalo. Našťastie ho jeden z kamarátov stihol uhasiť. Jeho otec teraz hovorí, že to bola náhoda, no vtedy keď jeho 11- ročný syn prišiel domov, zavolal políciu. "Som zavolal policajtov a potom sme si to vysvetlili," uviedol otec Leoša.

"Ja neviem odkiaľ mal chlapec benzín," vyrozprával popálená Leoš.


"Možno to bola nešťastná náhoda, chceli urobiť oheň a to vybuchlo a za to sa chytilo,"
dodal otec Leoša.



Po telefonáte na tiesňové číslo, že chlapec bol poliaty benzínom a zapálený do osady okrem kriminalistov smeroval aj policajný technik. Policajti sa až na mieste v osade dozvedeli, že to malo byť inak.  "Polícia bude preverovať všetky okolnosti, ktoré viedli a za ktorých došlo k tomuto protiprávnemu konaniu," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.



Napriek tvrdeniam otca popáleného chlapca odviedli policajti 15-ročného tínedžera v sprievode jeho rodiča. "Vyšetrovateľ okresného riaditeľstva policajného zboru vo Vranove nad Topľou, v prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví v stave pokusu," dodala hovorkyňa.


Najčítanejšie správy