Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Cibulková kontaktovala ministerstvo zdravotníctva, chce pomôcť v prvej línii
Zdielať na

Cibulková kontaktovala ministerstvo zdravotníctva, chce pomôcť v prvej línii

BRATISLAVA / Bývalá tenistka Dominika Cibulková chce využiť ponuku ministerstva zdravotníctva, aby ako dobrovoľníčka pomohla v prvej línii. Informovala o tom na svojom profile na sociálnej sieti.

"Došlo k situácii, ktorú už nevrátim, ale ako som sa vyjadrila hneď na začiatku, ponúkam svoju pomoc. Chcem využiť ponuku Ministerstva zdravotníctva, aby som ako dobrovoľníčka pomohla v prvej línii a v tejto veci som už MZ kontaktovala," uviedla tenistka v príspevku na sociálnej sieti. 

Rezort zdravotníctva víta, že Cibulková chce poskytnúť pomoc zdravotníkom prvej línie. „Predbežne sme sa dohodli, že bude pomáhať pri testovaní na ochorenie COVID-19 priamo na jednom z odberných miest v Bratislave. Zapojí sa aj do informačnej komunikačnej kampane, aby podporila dôležitosť a význam očkovania v širšej verejnosti ako motiváciu pre účasť čo najväčšieho počtu ľudí v boji s nebezpečným ochorením,” uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Cibulková sa dala prednostne zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Keďže nepatrí medzi pracovníkov kritickej infraštruktúry, verejnosť tento čin kritizovala. Cibulková v reakcii na to vo svojom profile na sociálnej sieti uviedla, že sa „nechala voviesť do omylu“ a že ju tento krok mrzí. Univerzitná nemocnica Bratislava, konkrétne jej pracovisko na Kramároch, pre Denník N potvrdilo, že okrem Cibulkovej bol v ich nemocnici zaočkovaný aj manžel tenistky Michal Navara.

​Očkovať niekoho, kto nespĺňa kritériá definované v Národnej stratégii očkovania proti ochoreniu COVID-19, nie je správne. Uviedol to námestník pre zdravotnú starostlivosť v Nemocnici akademika Ladislava Dérera na Kramároch Alexander Mayer. Doplnil, že ako námestník pre zdravotnú starostlivosť je zodpovedný za všetky pracovné procesy v nemocnici a rovnako je zodpovedný za chod pracoviska vakcinačného centra. Odmieta preto medializované informácie, že by bývalú tenistku Dominiku Cibulkovú sprevádzal na očkovaní. Jeho reakciu zaslala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

„Uvedomujem si citlivosť celého prípadu a ako námestník pre zdravotnú starostlivosť preberám zaň plnú zodpovednosť," doplnil Mayer s tým, že 8. januára bolo nahlásených 201 ľudí z online web registrácie a ďalších 60 zdravotníkov z ich nemocnice a iného zdravotníckeho zariadenia. „Zo zdravotníkov, ktorí boli nahlásení z online web registrácie, žiaľ, neprišlo v tento deň 21 ľudí, a preto bolo snahou vedúceho pracovníka očkovacieho centra zohnať 21 osôb, ktoré by sa dali zaočkovať, čo sa mu v ten deň aj podarilo a žiadna z vakcín nebola znehodnotená,“ podotkol.

Mayer dodal, že dnes mal stretnutie s vedúcim pracoviska vakcinačného centra, na ktorom ho požiadal o optimalizáciu všetkých procesov očkovania, aby sa zamedzilo akýmkoľvek pochybeniam do budúcna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy