Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Úprimné slová vnučky lekára, ktorý podľahol Covid-19: Bol to človek, ktorý pomáhal každému
Zdielať na

Úprimné slová vnučky lekára, ktorý podľahol Covid-19: Bol to človek, ktorý pomáhal každému

NITRA / Úprimné slová, venované svojmu dedkovi, adresuje vnučka doktora, ktorý podľahol ochoreniu Covid-19. Doktor Peter Krehák pôsobil ako internista v poliklinike v časti Chrenová v Nitre. Zomrel 5. januára, ako jeden z ďalších lekárov bojujícich s pandémiou.

Dedko..

Včera, 5.januára 2021 o 14 hodine zomrel ďalší doktor v dôsledku ochorenia Covid-19.

Bol to internista, ktorý pôsobil v poliklinike na Chrenovej v Nitre. Pán doktor Peter Krehák. Bol to človek, ktorý pomáhal každému komu mohol či už v oblasti medicíny alebo v normálnom živote. Počas svojho života zachránil životy stovkám ľuďom. Bol dvojatestovaný internista a mal aj atestáciu z tropickej medicíny. Ako lekár pracoval 46 rokov. Aj keď už mohol byť na dôchodku, tak pracoval ďalej, lebo svoju prácu miloval. Zo začiatku svojej kariéry pracoval v nemocnici no neskôr si otvoril svoju vlastnú ambulanciu, ktorú vždy túžil mať. Do práce chodil vždy s veľkým nasadením a radosťou.

Nebol to len skvelý lekár ale aj človek, dobrý kamarát, milujúci manžel, otec a dedko. Vo veku 71 rokov sa nakazil vírusom Covid-19. Na štedrý večer ho odviezla sanitka, pretože nevládal dýchať a 29.decembra ho museli uspať a pripojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. 5.január sa pre mnohých ľudí zapíše do života ako čierny deň. Deň kedy poslednýkrát vydýchol tento skvelý pán doktor, manžel, otec a dedko. Pán doktor, ďakujeme za všetko, odpočívajte v pokoji.

MUDr. Peter Krehák *29.9.1949 † 5.1.2021

Svoj odkaz verejnosti dáva aj kolega Petra Reháka z nitrianskej nemocnice. 

Človek – CORONA tvorstva.

Prirovnal by som to behu po mínovom poli.

My, čo robíme v nemocniciach, hovoríme, že nám tu vybuchujú míny pod nohami. Ale bežíme ďalej, aby sme pomohli čo najviac chorým ľuďom, napriek tomu, že riskujeme doslova naše zdravie a životy, taktiež zdravie a životy našich blízkych.

„Oni“ nám tu kričia, že žiadne míny neexistujú, nech tu nedramatizujeme.

Ja už tomu ozaj nerozumiem. Tak my, čo vidíme, čo sa tu deje, nám tu umierajú ľudia pred očami, proste prosíme, aby nám ľudia pomohli svojou disciplinovanosťou a ušetrili tak životy možno aj svojich blízkych.

„Oni“, tí čo o celej situácii nemajú ani páru, svätosväte tvrdia, že Covid neexistuje a nie je sa čoho báť. S úsmevom na tvári sledujú štatistiky nakazených, hospitalizovaných, mŕtvych...

Ako to pochopiť? Je to zvrhlosť ? Absolútna strata súdnosti? Duševná pomätenosť? Či čo to vlastne je? Hovorí sa, že za každým masovým vrahom sa skrýva ťažké detstvo a z toho plynúca porucha osobnosti.

Našim novodobým „masovým vrahom“ / hejteri, internetoví dokrútenci a žiaľ aj mnohí politici / asi ozaj nebolo dopriate dostatok rodičovskej lásky. Jednoducho neverím, že človeka, ktorého pohladila láskavá ruka, by mohol mať toľko jedu v srdci ....Keby aspoň ten jed nechrlili okolo seba.

Prosím tých, u ktorých zostal čo len kúsok zdravého rozumu, aby nepočúvali hlupákov, ale aby vypočuli tých ľudí, ktorí im možno zajtra budú pomáhať zachraňovať život. Prosím, zamyslime sa ...

Dr. Ján Birčák v Nitre 6.1.2021

Súvisiace články

Najčítanejšie správy