Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Daniel Lipšic podáva trestné oznámenie na Fedora Flašíka v súvislosti so samovraždou Lučanského
Zdielať na

Daniel Lipšic podáva trestné oznámenie na Fedora Flašíka v súvislosti so samovraždou Lučanského

Takto komentoval svoj príchod na Policajný zbor Daniel Lipšic ešte pred väzbou Milana Lučanského

BRATISLAVA / Advokát Daniel Lipšic podáva trestné oznámenie na Fedora Flašíka v súvislosti so samovraždou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Flašík vo svojom statuse naznačil, že by mohol byť počas výsluchu Lučanského vyvíjaný nátlak zo strany Lipšica.

Otvorený konflikt vznikol medzi advokátom a kandidátom na post šéfa špeciálnej prokuratúry Danielom Lipšicom a dnes už bývalým čelným predstaviteľom strany SMER-SD Fedorom Flašíkom.

Podľa slov Flašíka  počas prvej hospitalizácie Milana Lučanského v ružomberskej nemocnici došlo ku konfliktu. "Incident v nemocnici v Ružomberku: Keď Milana priviezli kázali mu sadnúť si, odmietol. Smarili ho na zem, udrel si hlavu takže museli rýchlo robiť CT. Ivan na k tomu záznam. Preto to divne mlčanie," okomentoval Flašík. Dodnes však nie sú žiadne oficiálne informácie o takomto konaní príslušníkov Zboru väzeňskej a justičnej stráže a situáciu ako ju opisuje Fedor Flašík neuviedol ani jej doterajší šéf Milan Ivan, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, či generálny prokurátor Maroš Žilinka.

"Keď bol ML zadržaný, bol výsluch ML. Bol tam aj Benov advokát Lipsic. Tlačil na Milana aby udal Fica, Kalinaka, proste politikov.
ML sa spýtal: Tak politikov?
Lipsic: Áno.
ML: Tak začnem vami, pán Lipsic, čo na vás všetko viem.
Lipsic ocervenel a doslo k hádke," píše vo svojom statuse Flašík.

Milanovi mohli prisit útok na ver.cinitela a bacharom zase neprimeranost zákroku. Dohodli sa však on i oni ze to...

Uverejnil používateľ Fedor Flašík Streda 30. decembra 2020
Tieto tvrdenia ale rázne odmieta Daniel Lipšic, ktorý podal na exfunkcionára Smeru trestné oznámenie. Ten figuruje ako obhájca v prípade, kde bol vypočutý Lučanský. "Pri svojom výsluchu však Milan Lučanský odmietol odpovedať na otázky vyšetrovateľa a obhajcov, takže svoju výpoveď ukončil spontánnou časťou. Žiadne otázky mu teda ani neboli kladené. V miestnosti, kde sa výsluch konal, bol prítomný obhajca Milana Lučanského (Mgr. Matúš Beresecký), obhajcovia ďalších obvinených, dvaja elitní vyšetrovatelia NAKA, a dvaja až traja operatívci NAKA. Nikdy som s Milanom Lučanským neviedol rozhovor, ktorý vo svojom statuse spomína bývalý pokladník strany Smer, a výpovede všetkých prítomných (vrátane obhajcu M. Lučanského) moje tvrdenie nepochybne potvrdia," napísal Lipšic.

Lipšic sa preto rozhodol podať trestné oznámenie za trestný čin krivého obvinenia. "Nerád podávam trestné oznámenia, ale aj preukázateľná lož má svoje hranice," skonštatoval.
Advokát taktiež uvádza, že mal byť kontaktovaný práve Lučanským, aby prevzal jeho prípad, no ten to odmietol. "V skutočnosti ma dva dni pred svojim príchodom na Slovensko (z Chorvátska) prostredníctvom jednej kolegyne kontaktoval Milan Lučanský so žiadosťou o prevzatie jeho obhajoby. To som odmietol, a to aj z dôvodu, že som zastupoval Bernarda Slobodníka, ktorý je jedným zo svedkov proti Milanovi Lučanskému, a v súčasnosti ho zastupuje môj kolega Peter Kubina," dodáva Lipšic. Exminister vnútra zároveň považuje tieto výpovede za účelovú antikampaň pred voľbami šéfa špeciálnej prokuratúry.

ANTIKAMPAŇ ZAČALA UŽ PRED NOVÝM ROKOM Pôvodne som sa vôbec nechcel vyjadrovať k tragickému úmrtiu bývalého prezidenta...

Uverejnil používateľ Daniel Lipšic Štvrtok 31. decembra 2020

Súvisiace články

Najčítanejšie správy