Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Riaditeľ DSS pre Covid-19 vymenil pohodlie kancelárie za sporák: Jasná reakcia klientov
Zdielať na

Riaditeľ DSS pre Covid-19 vymenil pohodlie kancelárie za sporák: Jasná reakcia klientov

HLOHOVEC / Čoraz viac zariadení sociálnych služieb má klientov, ale aj zamestnancov pozitívnych na koronavírus. Kým nebude k dispozícii očkovanie, či liek, najzraniteľnejší z nás sa musia boriť s izoláciou od najbližších a zamestnanci nad rámec povinností zaskakovať svojich kolegov. A tak sa stane, že riaditeľ musí vymeniť kancelársky stôl za sporák.

Tretina z vyše sto klientov v zariadení v Hlohovci má koronavírus. Nákaza sa nevyhla ani zamestnancom, a tak si pomáhajú, ako sa dá. "Každý zamestnanec robí, čo môže," povedal Tomáš Kramár, riaditeľ DSS Humanus Hlohovec. Medzi prvými, ktorí by sa mali očkovať, sú aj zamestnanci domovov sociálnych služieb.

Napríklad v Hlohovci situácia dospela do stavu, že o stravu pre klientov sa musí starať priamo riaditeľ. "Vzhľadom na to, že niektoré naše kuchárky už aj majú vyšší vek, aby sa zbytočne neohrozili, tak ostali doma na PN-ke. Tak to teraz zliepame, že každý robí, čo vie, tak chodím cez sviatky, víkendy vypomáhať do kuchyne," prezradil Kramár. "Muži sú väčšinou lepší kuchári ako ženy, aspoň sa to tak traduje, keď už je muž kuchár, tak to stojí za to," vyjadrila sa Eva, klientka zariadenia.


"Zatiaľ sa ku mne spätné väzby od klientov nedostali, ale po pondelku si budem pýtať nejaké recenzie," povedal Kramár. No a či chutilo, alebo nechutilo, klienti aj tohto zariadenia odkazujú na to najpodstatnejšie, aby sme boli opäť spolu. "U nás ten výnimočný stav bude trvať dokým, nebudeme mať všetkých klientov a zamestnancov negatívnych," doplnil Kramár. "Hoci sme v karanténe, myslíme na vás, dúfajme, že aj vy na nás. Prajeme vám všetko dobré a pevne veríme, že sa čoskoro stretneme a že nad touto pliagou ľudstvo zvíťazí," skonštatoval klient zariadenia Marián.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy