Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Podpaľač po zapálení luxusného auta za sebou zanechal nápis - šťastné a veselé. Škody sú v desaťtisícoch
Zdielať na

Podpaľač po zapálení luxusného auta za sebou zanechal nápis - šťastné a veselé. Škody sú v desaťtisícoch

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici vyčíňal podpaľač. Na parkovisku pred panelákom zhorelo luxusné auto. Páchateľ na bočné dvere nastriekal nápis "štastné a veselé". Oheň poškodil aj dve vedľa zaparkované autá.

Sídliskom sa ozvali silné výbuchy, počuli ich aj ľudia z okolitých ulíc. Auto zaparkované pred panelákom na sídlisku Fončorda horelo a šľahali z neho niekoľko metrové plamene. Po silnej rane z neho doslova odletelo zadné sklo, to dopadlo pár metrov od auta. "Počuli sme výbuchy a potom už chodili policajti, aby sme si išli preparkovať autá," povedal jeden zo vedkov.

Tí, čo stihli, svoje autá rýchlo preparkovali, nie všetkým sa to ale podarilo. Oheň sa rýchlo rozšíril do okolia. "Po príjazde na miesto sme zistili, že ide o požiar auta, po bližšej prehliadke sme zistili, že poškodené sú aj vedľa stojace autá. Zasahovali dve hasičské autá," ozrejmil Roman Falťan, HaZZ Banská Bystrica.

V tomto prípade nešlo o žiadnu technickú poruchu, požiar auta niekto založil úmyselne. Na bočnej strane auta bol navyše sprejom nastriekaný nápis "šťastné a veselé". "Skutočnosti zistené na mieste nasvedčujú tomu, že neznámy páchateľ nezisteným spôsobom založil požiar motorového vozidla a oheň poškodil aj ďalšie dve vozidlá zaparkované v jeho blízkosti," uviedol hovorca KR PZ Banská Bystrica Mário Bóna.

Podpaľač, ktorý vyčíňal počas vianočných sviatkov, spôsobil požiarom na troch autách škody za desiatky tisíc eur. Čo mohlo byť motívom. budú zisťovať policajti. "Polícia začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci," dodal  Bóna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy