Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Posledný novembrový deň je aj posledným dňom jesene. Môžeme očakávať v najbližšie dni sneženie?
Zdielať na

Posledný novembrový deň je aj posledným dňom jesene. Môžeme očakávať v najbližšie dni sneženie?

BRATISLAVA / Posledný novembrový deň je zároveň aj posledný deň meteorologickej jesene. Od nového mesiaca začína meteorologická zima, tak sa pozrime, ako začne.

V utorok sa zobudíme do mrazivého rána. Teplota bude klesať na -2 až -8, v dolinách a kotlinách až do -13°C. Deň začne miestami s hmlou alebo nízkou oblačnosťou, ale pretože k nám od severovýchode bude zasahovať vysoký tlak, dá sa predpokladať, že sa hmly a nízka oblačnosť cez deň ešte rozplynú, najvyššia šanca ich udržania sa až do popoludnia je v južnej polovici územia. Cez deň sa vzduch zohreje na -3 až 3°C. 

V stredu už počasia u nás začne pozvoľna ovplyvňovať tlaková níž, ktorá sa prehĺbi nad centrálnym Stredomorím. Ráno bude ešte studené, v dolinách a kotlinách až do -15°C. deň začne opäť hmlami, pokračovať bude  slnečnou oblohou , ale počas dňa bude na západe postupne oblačno. Zatiaľ bez zrážok. Denná teplota od -2 do 4°C. 
Zrážky sa objavia vo štvrtok, spolu s oblačnou až zamračenou oblohou, len na východe bude miestami ešte oblakov menej. Postupne miestami dážď, alebo dážď so snehom, od asi 1000 m sneženie. Pozor, hrozí aj tvorba poľadovice, pretože teplota v noci bude ešte pod nulou na celom našom území! Denná teplota dosiahne na 1 až 6°C. 
Od piatku sa začne otepľovať, sneženie sa presunie až do hôr. Teplota sa bude postupne zvyšovať, pričom aj v noci sa bude udržiavať nad nulou. Cez deň sa oteplí postupne až na 5 °C na severe, dolu na juhu až do 11°C. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy