Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž chcel kvôli láske spáchať samovraždu. Mestským policajtom sa ho podarilo zachrániť, no on na nich zaútočil
Zdielať na

Muž chcel kvôli láske spáchať samovraždu. Mestským policajtom sa ho podarilo zachrániť, no on na nich zaútočil

ŽILINA / Žilinskí mestskí policajti opäť zachraňovali ľudský život. Tentoraz sa im však od človeka, ktorému pomáhali, vďaky nedostalo, ba práve naopak.

"Operačné stredisko Mestskej polície Žilina prijalo oznam ohľadom neznámej osoby, hádžucej kamene do okien a dverí bytového domu," povedal zástupca náčelníka mestskej polície v Žiline Martin Matejko. Keď prišli mestskí policajti, kde ich zavolali ľudia našli muža, so slučkou na krku. Druhý koniec povrazu bol uviazaný o konár stromu. A v jeho kmeni bol zabodnutý lovecký nôž.

"Príslušníkom mestskej polície sa podarilo slučku z krku odstrániť," dodal Matejko. Tridsaťtriročný Žilinčan bol teda mimo ohrozenia života, no vzápätí on sám začal ohrozovať mužov zákona, ktorí ho zachraňovali. Útočil na nich kopancami a päsťami, a snažil sa ujsť. "Boli voči mužovi v súčinnosti s príslušníkmi policajného zboru, ktorí sa dostavili taktiež na miesto, použité donucovacie prostriedky. Hmaty a chmaty sebaobrany, slzotvorný prostriedok a putá," objasnil zástupcá náčelníka mestskej polície.

Jeho hrubé správanie neprestalo ani na urgentom príjme nemocnice."Bol v opitom stave, vulgárny, agresívny. Vyšetrenie pre to bolo maximálne problematické a náročné," povedala hovorkyňa žilinskej nemocnice Lenka Záteková. No problém s nim už mali na tomto mieste zdravotníci aj v minulosti.  Aj preto si teraz na neho dávali väčší pozor. "V sprievode polície bol následne odvezený na ďalšie vyšetrenie, kde bol niekoľko hodín umiestnený na pozorovanie a prepustený do domácej liečby,"  informovala Záteková.


No na bytovke, pri ktorej vyčíňal, zostali po ňom rozbité okná, Poškodené vchodové dvere i fasáda. "Muž konal na základe nezvládnutia rozchodu v priateľkou," uzavrel zástupca náčelníka Matejko.

Štyridsaťdeväť ročný muž si siahol na život po tom, čo zistil že má pozitívny test na koronavírus. Viac už v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy