Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodič sa napichol na parohy, keď chcel po zrážke skontrolovať srnca
Zdielať na

Vodič sa napichol na parohy, keď chcel po zrážke skontrolovať srnca

PREŠOV / Pri nehode zranil srnca. Vodičovi sa nestalo nič, až kým nešiel pozrieť zviera, ktoré bolo súčasťou nehody. Odborník radí v takýchto prípadoch z vozidla nevystupovať. Ak zviera ešte žije, môže na vodiča zaútočiť.

Vodič na aute zrazil srnca. Počas nehody sa vodičovi nič nestalo, avšak rozhodol sa ísť skontrolovať druhého účastníka nehody. Práve pri tomto úkone prišiel k úrazu. Keď sa išiel pozrieť na miesto, kde ležal srnec, pošmykol sa tak nešťastne, že si podľa polície napichol nohu na parožie.  

V jesennom a zimnom období bývajú zrážky so zverou častejšie ako inokedy. Ak vodičovi vbehne zviera do cesty náhle, ani pri maximálnej opatrnosti sa zrážke vyhnúť nedá. To sa stalo aj vodičovi v tomto prípade. Vodič sa pri nehode nezranil, no všetko sa zmenilo po tom, ako vystúpil z auta. "Vodič po vystúpení z vozidla a prezeraní zrazenej zveri sa pošmykol a poranil si chodidlo napichnutím na parožie," povedal Igor Pavlik, hovorca krajského riaditeľstva. Posádku záchranárov privolali zasahujúci policajti. "Muž si vážne poranil dolnú končatinu, našťastie bol pri vedomí. Posádka ho ošetrila a previezla do nemocnice," konštatovala Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska. Podľa odborníka mohlo dôjsť k zraneniu vodiča viacerými spôsobmi. Je pravdepodobné aj to, že zrazený srnec ešte žil. "Ale ak nemá možnosť úniku, v takom prípade môže na človeka zaútočiť. Môže prudkým pohybom hlavy alebo obrannou reakciou vyvolať ten pohyb, ktorým spôsobil to poranenie. Môže dôjsť k prepichnutiu kože a lebo končatiny," vyjadril sa Jaroslav Dutko, súdny znalec v odbore lesníctvo. "Polícia na mieste realizovala škodovú udalosť, nakoľko nešlo o dopravnú nehodu. Dychová skúška vodiča bola negatívna," informoval Igor Pavlik. "Apeloval by som na vodičov, aby po zrážke so zverou nevystupovali z auta pokiaľ vidia, že zver žije, ale aby zostali sedieť v aute a okamžite volali 158," upozorňuje Jaroslav Dutko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy