Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Holanďania, ktorí stoja za najväčším kontrabandom drog objaveným na Slovensku, sa znova postavili pred súd
Zdielať na

Holanďania, ktorí stoja za najväčším kontrabandom drog objaveným na Slovensku, sa znova postavili pred súd

NITRA / Dvaja muži z Holandska, ktorí stoja za najväčšou zásielkou drog zachytenou na Slovensku, sa znova postavili pred súd. Nesúhlasili totiž s prvostupňovým súdom, ktorý ich posadil do väzby. Zásielku - jeden a pol tony pervitínu, objavili ešte v máji.

Členovia medzinárodnej organizovanej skupiny proti rozhodnutiu, že zostávajú vo väzbe podali sťažnosť. O všetkom tak rozhodoval krajský súd. Okresný súd mužov posadil do takzvanej preventívnej a útekovej väzby. Jeden skončil za mrežami v Nitre a druhý v Bratislave. Rozsudok prvostupňového súdu, kraj potvrdil.

"Krajský súd v Nitre uznesením sťažnosti obvinených zamietol, rozhodnutie je právoplatné a zostávajú vo väzbe," uviedla hovorkyňa súdu v Nitra Lena Kiradžiev.


Muži tak zostávajú na Slovensku. K nám ich vydali z Holandska pred mesiacom. Do mesta pod Zoborom ich eskortovali vrtuľníkom. Na súde vládli prísne opatrenia a uzatvorili aj časť ulice.

Právnik jedného z obvinených nám vtedy povedal, že na Slovensko vydaný síce bol ale Holandská strana, tak urobila s výhradou. V prípade dokázania viny mu tak hrozí nižší trest. "Bude sa aplikovať len maximálne trest podľa Holandského práva. Čiže nie 20-25 rokov ale 12 rokov," uviedol právny zástupca jedného z obžalovaných Michal Mandzák.




Leon V. a Frank R. sú obvinení za závažný drogový zločin. Zásielku jeden a pol tony pervitínu objavili v útrobách nádrží na kvapalinu ešte v máji v Nitre. Drogy k nám putovali z Mexika. Ukryté boli v balíkoch. Spolu išlo o 500 kusov. Tento prípad najväčšej zachytenej drogovej zásielky na Slovensku je stále v štádiu vyšetrovania.

Pozrite si archívnu reportáž zachytávajúcu hasičov, ktorí odstraňovali najväčšiu drogovú zásielku na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy