Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Exšéfa colníkov Ľudovíta Makóa prepustili z väzby. V kauze Očistec bol kľúčovým svedkom
Zdielať na

Exšéfa colníkov Ľudovíta Makóa prepustili z väzby. V kauze Očistec bol kľúčovým svedkom

BRATISLAVA / Exšéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa prepustili z väzby. Dôvodom môže byť spolupráca s políciou a jeho následné vypovede. Makóa zadržali počas akcie "Boží Mlyn", tá sa podľa polície spája s násilnou trestnou činnosťou a podporovania zločineckej skupiny Takáčovcov. Makóv obhajca Zoltán Perhács sa pre TV JOJ nevedel k prepusteniu vyjadriť.

Ako prvý o tom informoval portál topky.sk. Ako informoval pre TV JOJ Úrad špecialnej prokuratúry,  prokurátor vydal informačné embargo a preto sa k prípadu nevyjadruje. "Dnešného dňa bol príkazom dozorového prokurátora prepustený zväzby obvinený L. M. Dozorový prokurátor dospel k uvedenému záveru po dôkladnom preskúmaní jednotlivých okolností danej trestnej veci a bol vzatý do úvahy aj postoj obvineného k trestnému konaniu. Vyšetrovanie ďalej pokračuje a embargo na poskytovanie informácií ,ktoré vydal dozorový prokurátor, naďalej trvá," uviedla hovorkyňa úradu Jana Tökölyová.

Makó vo štvrtok vypovedal na NAKA. Krajmerov obhajca Miroslav Zobok pre TV JOJ potvrdil, že jeho klient bol včera na výsluchu, ktorý bol podľa jeho informácií prerušený. ​"Ak bol prepustený, je vysoký predpoklad, že to bolo pre procesné pochybenie. Nie je totiž zrejmé v akom procesnom postavení je Makó,"  informoval Zobok.


Hlavným svedkom polície  v prípade Očistec sa v trestnom stíhaní stal priamo exšéf Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) Ľudovít Makó. Ten podrobne opísal činnosť zločineckej skupiny, v ktorej patril k nižšie postaveným členom a ktorá ho dosadila do funkcie riaditeľa KUFS. Vo väzbe skončili Gašpar, Mihálik, Krajmer, Zetocha a Fleischer.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy