Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO zo zákulisia plošného testovania: Matovičov "one time, next time" žal úspech aj na Orave
Zdielať na

VIDEO zo zákulisia plošného testovania: Matovičov "one time, next time" žal úspech aj na Orave

BRATISLAVA / Slovensko má za sebou prvý víkend projektu celoplošného testovania. Počas pilotnej fázy sa testovalo v okresoch Bardejov, Tvrdošín, Dolný Kubín a Námestovo. V testovaní pomáhali nielen zdravotníci a vojaci, ale aj dobrovoľníci.

Atmosféru testovania a jeho priebeh zachytili aj dobrovoľníčky Iveta a Katarína. Pomáhali v administratíve a svoje dobrovoľníctvo neľutujú. "Počas celoplošného testovania na Orave sme sa rozhodli pomôcť v našej obci Horná Lehota ako administratívne pracovníčky. Môžeme povedať, že to bolo veľmi dobre zorganizované," zhodnotili organizáciu. 

Prostredníctvom sociálnej siete ukázali ľuďom zákulisie. Sú rady, že počas celého testovania ľudia boli disciplinovaní. "Páčila sa nám aj vzájomná komunikácia oravských starostov medzi sebou, ako si vymieňali informácie, ak po prípade niekde čakalo viac ľudí, aby prišli tam, kde sú menšie rady. Chcela by som pochváliť aj ľudí z obce a okolia, že dodržiavali bezpečnostné opatrenia a nevznikali žiadne konflikty a vyzdvihnúť profesionalitu a odhodlanie zdravotníkov, vojakov a policajtov," pochválila dobrovoľníčka Katarína. 

Dobrovoľníčky Katarína a Iveta ukázali zákulisie na sociálnej sieti: 

​(zdroj: instagram: klucik.i)

Projekt celoplošného testovania na Slovensku spustili cez víkend. V piatok sa testovanie rozbehlo v okresoch Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín a Bardejov. Bardejov navštívil aj minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý vypomáhal zahalený a len málokto by ho spoznal. Pozrite si fotografie v galérii z prvého dňa testovania.

​V sobotu prebiehal druhý deň testovania bez komplikácii a zvýšil sa aj záujem o testovanie. Igor Matovič prišiel do Tvrdošína ako dobrovoľník. Funkciu premiéra vymenil za post administratívneho pracovníka. Pred tým, ako mohol ísť robiť, musel sám podstúpiť testovanie.

Podľa premiéra testovanie na Orave a v Bardejove dopadlo nad očakávania. "Všetci sme skôr očakávali niečo výrazne horšie, než ako to dopadlo," vyjadril sa Matovič. V galérii si pozrite ako prebiehalo testovanie tretí deň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy