Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prezradená akcia. Majiteľ Bonulu Bödör dostal varovnú SMS o jeho zadržaní
Zdielať na

Prezradená akcia. Majiteľ Bonulu Bödör dostal varovnú SMS o jeho zadržaní

BRATISLAVA/NITRA / Policajná razia s krycím názvom OKO, o ktorej sme teraz hovorili bola vyzradená. Podľa informácií TV JOJ sa o nej dozvedel jeden zo zainteresovaných. Miroslav Bödör sa deň pred raziou sám prihlásil na polícii. Nejde pritom o prvý takýto únik informácií smerom k rodine Bodörövcov.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania mal prísť na políciu samotný oligarcha Miroslav Bödör aj so správou o stredajšej policajnej razii.
Naše informácie hovoria o tom, že otec Norberta Bödöra, Miroslav dostal textovú správu, v ktorej sa píše o tom, že sa v stredu uskutoční policajná akcia, počas ktorej ho zatknú. Zároveň v nej mal jej autor napísať, že sa to celé "dá ešte vybaviť". Táto informácia mu prišla len deň pred pripravovanou akciou OKO. Bödör podal trestné oznámenie. Údajne pre vydieranie.

Televízia JOJ v tejto súvislosti adresovala otázky polícii. Odtiaľ nás odkázali na prokuratúru. K odpovediam sme sa však nedopátrali.
Došlo k úniku informácií ohľadom pripravovanej policajnej akcie?
Bola pridelená Miroslavovi Bödörovi ochrana?
Môžete potvrdiť, že Miroslav Bödör podal v tejto súvislosti trestné oznámenie?
Prešetrujete ako a na ktorej úrovni k tomuto úniku došlo?

"V súčasnosti sa nebudeme k veci vyjadrovať, aby sme nezmarili alebo nesťažili vyšetrovani," uviedol Úrad špeciálnej prokuratúry vo svojom stanovisku.

Už v januári tohto roku TV JOJ informovala, že Miroslav Bödör na NAKA podal trestné oznámenie potom, čo sa mu mal niekto v SMS správe vyhrážať.

Tiež nie je po prvý krát, čo sa Bödörovci dozvedeli, že sa na nich chystajú policajti. Syn Miroslava, Norbert, ktorý sa momentálne nachádza vo vyšetrovacej väzbe sa po vražde Jána a Martiny, o svojom zadržaní tiež dozvedel niekoľko hodín pred tým. Na polícii sa prihlásil sám. Policajti ho vypočuli a prepustili. Kauza sa spája aj s vydaním, respektíve náhlym stiahnutím zatykača na mladého oligarchu.

"Vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby vo veci tzv. únikov začal trestné stíhanie a vykonáva všetky úkony potrebné pre ďalšie konanie," uviedlo ministerstvo vnútra 7. augusta 2019 vo svojom stanovisku.

Podľa doterajších zistení televízie JOJ únik informácií k Miroslavovi Bödörovi policajná inšpekcia nevyšetruje. Zatiaľ. Isté však je, že policajti v stredu aj napriek prezradeniu prehľadali aj dom Miroslava Bödöra. "Môžem aj toto potvrdiť," uviedol právny zástupca Miroslava Bödöra, Adrián Kucek. Či v ňom aj našli čo hľadali, jasné nie je. Samotný Miroslav Bödör nám prostredníctvom svojho advokáta odkázal, že sa k prípadu vyjadrovať nebude.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy