Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kuriózny nález traktoristu: Na poli našiel opustené lietadlo
Zdielať na

Kuriózny nález traktoristu: Na poli našiel opustené lietadlo

SAČUROV / Malé ultraľahké podomácky vyrobené lietadlo našli v poli neďaleko Vranova nad Topľou. Pri obhliadke zistili, že pochádza z cudziny. Kto ním priletel a odkiaľ zatiaľ známe nie je. Posádku polícia zatiaľ nenašla.

Lietadlo bez posádky nájdené v poli bolo poškodené na viacerých miestach. Či však o núdzové pristátie, to zatiaľ nikto z privolaných odborníkov s istotou povedať nemôže. "Po obhliadke som skonštatoval, že lietadlo pristálo na tejto lúke, došlo k stretu s porastom," povedal Arnošt Foff z leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru.


Lietadlo našiel na uprostred poľa v ranných hodinách traktorista. Malo poškodenú prednú časť, no bolo celkom prázdne. Po jeho posádke nebolo ani stopy.  "Je to ultraľahké lietadlo, nie našej výroby, je dvojmiestne, po dopade na toto miesto bolo poškodené a už nie je letu schopné," dodáva Foff. "Aktuálne je vec v štádiu vyšetrovania a nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla riaditeľka tlačového odboru ministerstva vnútra Barborra Túrosová.



Lietadlo nemá žiadne oficiálne označenie. S najväčšou pravdepodobnosťou pochádza z Ukrajiny. Podľa zdroja TV JOJ v ňom bola nájdená detská šiltovka. Koľko ľudí sa v ňom viezlo, prípadne či v ňom mohol byť prevážaný aj tovar, zatiaľ nie je známe. Polícia na mieste zaisťovala stopy. To, či bol zaznamenaný prelet cez východnú hranicu, Ministerstvo vnútra zatiaľ nepotvrdilo ani nevyvrátilo. "Pašeráci a prevádzači hľadajú množstvo spôsobov, ako prekročiť našu východnú hranicu. Úrad hraničnej a cudzineckej polície má vedomosti o ich aktivitách a metódach. Práve z týchto dôvodov končia buď v rukách polície alebo neúspešným pokusom, pri ktorom je ich technika zničená," dodala Túrosová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy