Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Krompachoch zadržali nebezpečného Afričana. Ten mal pri zásahu použiť ženu ako živý štít
Zdielať na

V Krompachoch zadržali nebezpečného Afričana. Ten mal pri zásahu použiť ženu ako živý štít

Archívna reportáž

Policajti zadržali muža, ktorý mieril kušou na lesníkov.

KROMPACHY / Slovenská polícia v nedeľu v skorých ranných hodinách v Krompachoch zadržala 49-ročného muža z Ghany, na ktorého sú vydané dva európske zatýkacie rozkazy z Grécka. Polícia dostala od zahraničného partnera informácie, že Chineye Whytg Nzedgu je ozbrojený, nebezpečný a násilný páchateľ.

„Samotný zákrok prebehol rýchlo a muža zaskočil natoľko, že ženu prítomnú v byte použil ako živý štít,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. "Na jeho zatknutí sa podieľali: Oddelenie pátrania a cieľového pátrania, Interpol Bratislava, Pohotovostný policajný útvar Košice a Oddelenie cudzineckej polície Košice," informovali ďalej policajti.

Mužovi hrozí doživotný trest. V Grécku spáchal trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a trestný čin vraždy, pokusu vraždy, nedovoleného ozbrojovania a použitia zbrane.

„V prípade drog z roku 2012 išlo o kokaín, ktorý si zakúpil a chcel ho predať užívateľovi. Za tento trestný čin bol právoplatne odsúdený na necelých osem rokov väzenia. V prípade druhej série trestných činov z roku 2013 vystupuje zadržaná osoba ako obžalovaný, pričom mu hrozí doživotný trest odňatia slobody," oznámila polícia. Podľa gréckych orgánov bol muž súčasťou skupiny osôb, ktoré dobodali na smrť iného 24-ročného Afričana a ďalšiemu spôsobili vážne zranenia.

Prezradili ho odtlačky prstov

Polícia muža odhalila pomocou automatického preverovania odtlačkov prstov nelegálnych migrantov cez databázu Interpolu. „Hľadaný cudzinec nemal na Slovensku udelený pobyt, zdržiaval sa tu krátky čas. Keď sa ho snažil zlegalizovať, tak Oddeleniu cudzineckej polície predložil falošný cestovný pas z Nigérie na meno Chinenye Whyte Nzeogu,“ uviedli policajti.

Na základe výsledkov z databázy slovenská polícia zistila, že pas je falošný a že na Slovensko prišla hľadaná osoba. "Bez tejto databázy by nebolo možné odhaliť jeho pravú identitu, čo len podčiarkuje význam národných a medzinárodných databáz," dodala polícia.

https://www.facebook.com/KRPZKE/posts/2964403803659436

Súvisiace články

Najčítanejšie správy