Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vysoké Tatry hlásia alarmujúco nízke počty českých turistov
Zdielať na

Vysoké Tatry hlásia alarmujúco nízke počty českých turistov

VYSOKÉ TATRY / Tisícky turistov si užívajú ďalší ukážkový víkend v Tatrách. Čechov však bolo medzi nimi veľmi málo. Hoteliéri si už zo zoznamu pomaly škrtajú stovky rezervácii. Poslední českí hostia opustia naše veľhory v priebehu pár dni. A dúfajú, že si prvú lyžovačku užijú na tatranských svahoch už bez akýchkoľvek obmedzení.

Ešte v uplynulých dňoch smerom na Popradské pleso lemovali cestu desiatky českých áut, dnes by ste ich spočítali na prstoch jednej ruky. Hoteliéri si tak zo zoznamu škrtajú ďalšiu národnosť."Viacmenej sme na nulových číslach s maďarskom a teraz s Čechmi," vyjadril sa Martin Novotný, riaditeľ hotela Slovan v Tatranskej Lomnici.

"...málo málo," povedal Libor, turista z Opavy. "No zhodou okolností tu tento víkend mali byt české skupiny, ale bolo 100 percentné storno, takže momentálne nemáme žiadnych českých klientov," komentoval Jozef Ondruška, zástupca riaditeľky hotela Morava v Tatranskej Lomnici.

"Momentálne máme 15 českých turistov, sú tu na týždňový pobyt, a keď odídu, tak už nemáme žiadne rezervácie. Je nám to veľmi ľúto," prehovoril Marek Sabó, manažér hotela Patria na Štrbskom plese.

Muž, ktorý pricestoval z Kladna, zaparkoval dnes auto pred tatranským hotelom, ale na Slovensko prišiel skôr, pretože pobyt za žiadnu cenu zrušiť nechcel. Vyrazil hneď, ako sa dozvedel, že od piatka to bude problém. "My sme už 17-tého prišli do Zuberca a teraz sme tu. V Tatrách budeme 8 dní," vyjadril sa Vašek, turista z Kladna.

Česi, ktorých sme stretli na Štrbskom plese odchádzajú domov už v nedeľu. Slovensko je však stále v ich ďalších dovolenkových plánoch."V rámci českej klientely to bude do konca roka ťažké," komentoval Jozef Ondruška, zástupca riaditeľky hotela Morava v Tatranskej Lomnici. "Keď sa otvoria hranice zas nás tady uvidíte," poznamenal Libor, turista z Pardubíc.

V júni sa situácia akokeby opakovala, no s turistami z Poľska. Viac sa dozviete v našej archívnej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy