Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Muža spacifikovalli policajti pre chýbajúce rúško. Bol ich zásah prehnaný?
Zdielať na

VIDEO: Muža spacifikovalli policajti pre chýbajúce rúško. Bol ich zásah prehnaný?

PRAHA / Kto nenosí rúško, kde je to povinné, môže mať problém. Presvedčil sa o tom muž v pražskom metre, ktorý si ho odmietol nasadiť. Skončil v putách. Zákrok u našich susedov vyvolal diskusiu. Ľudia polemizujú nad tým, či bol adekvátny.

Stalo sa to po 22. hodine na pražskej stanici Florenc. K mužovi bez rúška, ktoré je v metre povinné, pristúpili policajti. "Hliadka vyzvala muža k tomu, aby si nasadil rúško, alebo nech opustí metro. Muž nereagoval a sadol si dokonca na lavičku k ostatným cestujúcim, ktorým sa to nepáčilo," vyjadrila sa hovorkyňa pražskej polície Jiřina Ernestová.

Keď muž stále trval na tom, že si rúško nenasadí a metro neopustí, muži zákona začali konať. "Prišli na rad donucovacie prostriedky," povedala Ernestová. Po zverejnení videa zo zásahu sa na sociálnej sieti strhla diskusia, ktorá mala viac než 6000 komentárov.

Množstvo ľudí reagovalo na policajný zásah s tým, že je prehnaný a neadekvátny. "Ste horší ako my, páni policajti. Na vašom mieste by som sa skôr hanbil a nezverejňoval to. Kvôli rúšku sa takto správať?Smutne," vyjadril sa jeden z komentujúcich.

Pražská mestská polícia stojí však na strane zasahujúcej hliadky. Podľa policajtov bol zásah profesionálny a v súlade so zákonom. "Počas 5 minútového rozhovoru muža strážnici opakovane vyzývali k preukázaniu totožnosti a náprave," uviedla Ernestová. 

VIDEO z policajného zákroku si môžete pozrieť v priloženej reportáži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy