Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ex funkcionár Finančnej správy Ľudovít Makó ide do väzby
Zdielať na

Ex funkcionár Finančnej správy Ľudovít Makó ide do väzby

BANSKÁ BYSTRICA / Do budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici prišiel exšéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó v sprievode dvoch kukláčskych áut krátko pred treťou hodinou poobede. Rozhodovanie sudcu trvalo do večerných hodín. Nakoniec obvinený Ľudovít Makó ostáva vo väzbe. Makóa zadržali počas akcie "Boží Mlyn", tá sa podľa polície spája s násilnou trestnou činnosťou a podporovania zločineckej skupiny Takáčovcov.

Ľudovít Makó nepodal sťažnosť, tým pádom je verdikt sudcu bez odvolania. "Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu rozhodol o vzatí do väzby Judr. Ľ.M., ktorý je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu obmedzovania ľudskej slobody a z obzvlášť závažného zločinu vydierania. Rozhodnutie je právoplátne a obvinený sa vzdal práva podať sťažnosť voči všetkým výrokom uznesenia," uviedla po vyhlásení verdiktu hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Krátko pred treťou popoludní obsadili ulicu pred špecializovaným trestným súdom ozbrojení kukláči. Do Banskej Bystrice priviezli bývalého šéfa kriminálneho úradu finančnej správy. Ľudovít Makó, muž, ktorý mal ešte donedávna pod palcom vyšetrovanie daňových a colných podvodov, teraz sám skončil s putami na rukách.



Do budovy súdu vošiel bez slova, obvinenia z násilnej trestnej činnosti, ktorým aktuálne čelí nechcel nijako komentovať. Prokurátor žiadal väzbu z obavy z úteku a pokračovanie z trestnej činnosti. Ex funkcionára Finančnej správy zadržali elitní policajti ešte vo štvrtok ráno počas policajnej akcie "Boží Mlyn". Prišli si poňho do Jelenca, kde Makó vlastní niekoľko nehnuteľností. Nad obcou lietal aj policajný vrtuľník. 

Bývalého šéfa Kriminálneho úradu teraz spájajú policajti s bratislavským podsvetím, konkrétne s Takáčovcami. Okrem Makóa sú obvinení aj ďalší muži, dvaja sú vo väzbe za inú trestnú činnosť, jedna osoba je v zahraničí. "Je obvinený zo založenia zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, obmedzovanie osobnej slobody a vydierania," dodala Kudjáková.

Na súde sa objavil aj farár, ktorý dlhé roky pôsobil na farnosti v Jelenci, prišiel vraj ako podpora a pred sudcom sa za Ľudovíta Makóa aj zaručil. "Pán farár ako dôveryhodná osoba a ďalšia osoba ponúkla peňažnú záruku, ktorú súd neprijal," uviedol obhájca Zoltán Perhács.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy