Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ranná káva pripravila rodinu o strechu nad hlavou. Príčinou bola piecka
Zdielať na

Ranná káva pripravila rodinu o strechu nad hlavou. Príčinou bola piecka

BACÚCH / Veľký požiar v Bacúchu pri Brezne pripravil rodinu o strechu nad hlavou. Na dome sa vplyvom ohňa preborila celá strecha. Požiar zrejme vznikol v okolí komína, domáci si kúrili v piecke.

Začala im horieť doslova strecha nad hlavou. Domáci pán si ráno chcel uvariť kávu a zakúril v piecke. "Videla som ako sa dymilo z komína a išla som sa pozrieť či netreba pomôcť, oni sú chorí obaja, ale už prišli hasiči," povedala suseda.

Hustý dym sa valil celým domom, kým si domáci stihli uvedomiť čo sa deje, plamene zachvátili celú strechu. "To sa dymilo, ja žene vravím chytro von. Nevedel som čo sa deje," skonštatoval majiteľ domu."Kto mu ráno kázal o siedmej kúriť?," vyrozprávala manželka majiteľa. Požiar zrejme vznikol v okolí komína, na mieste zasahovali profesionáli aj miestni dobrovoľní hasiči. Strecha aj napriek tomu zhorela.

"Strecha bola v plameňoch, ale horelo pod strechou, horeli  nosné hrady a laty,  ktoré sme zlikvidovali z vnútra. Na dvoch miestach sme otvorili strešnú krytinu," informoval veliteľ zásahu Štefan Gašperík.

Dom je bez strechy neobývateľný. Susedia pomáhali rodine zachrániť aspoň časť nábytku, ten vynášali na dvor. Sociálne slabá rodina sa teraz ocitla v neľahkej situácii. Odkázaní sú tak na pomoc príbuzných. "Neviem či nám zachránia, tá škoda v izbe je už načisto urobená," uzavrela majiteľka.

A teraz trochu milšia správa. Prasiatko Bruice prežilo ničivý požiar. Pozrite si reportáž o tom, čo sa stalo:

Najčítanejšie správy