Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matovič: Moja manželka do Arca Capital nikdy neinvestovala, klamali. Z mojej strany to bola skúška dôvery
Zdielať na

Matovič: Moja manželka do Arca Capital nikdy neinvestovala, klamali. Z mojej strany to bola skúška dôvery

BRATISLAVA / Premiér Igor Matovič sa vyjadril ku kauze "miliónov Pavlíny Matovičovej", jeho manželky. Tá do spomínanej spoločnosti Arca Capital nikdy peniaze neinvestovala. Ako ďalej povedal, zistil si, že jeho manželka má len tri zmenky, a to v spoločnosti Arca Investment. Tvrdenie, že by nechal ako veriteľa svoju ženu zvýhodniť, rázne odmietol. Finančnú spoločnosť Penta, Pellegriniho stranu Hlas a aj Smer-SD označil za klamárov.

Premiér Igor Matovič si tak po rokoch zistil, ako je to s financiami jeho manželky. Pred pár dňami totiž informoval, že už 14 rokov nevie, kam jeho manželka Pavlína investuje, pretože majú bezpodielové spoluvlastníctvo. Hoci materiálové dôkazy premiér neukázal tvrdí, že nikdy do spoločnosti Arca Capital neinvestovala. "Fico, Penta - Haščák a títo spoločníci obvinili moju manželku, že si tam uložila 10 miliónov eur," vyhlásil Matovič s tým, že chceli dokázať, že sa dopustila trestného činu - zvýhodnenie veriteľa. "Moja manželka nikdy nemala v tejto spoločnosti peniaze." 

Premiér teda odmieta, že by "vybavil" svojej žene nejaké prednostné právo veriteľa na vyplatenie z finančnej spoločnosti, ktorá má mať aktuálne problémy. 

V súvislosti s miliónmi Pavlíny Matovičovej Smer- SD vo štvrtok oznámil, že na Arca Capital podá trestné oznámenie. Zásadné podozrenie spočíva podľa predstaviteľov Smeru v tom, že rodina Matovičovcov investovala do Arca Capital obrovskú sumu peňazí. "Druhé podozrenie je, že boli zvýhodnení pred inými veriteľmi a s vysokou pravdepodobnosťou im bola vrátená nielen istina, ale aj výnosy, a to na úkor iných veriteľov, pretože ako je všeobecne známe, táto spoločnosť má vážne finančné problémy," povedal Fico pred pár dňami s tým, že ak sa podozrenie nepreukáže, strana trestné oznámenie stiahne. Ako sa zachovajú po slovách premiéra dnes, je zatiaľ otázne. 

"Peter Pellegrini je presvedčený, že ak chcel premiér vyvrátiť podozrenie, že jeho manželka nemohla mať žiadnu neoprávnenú výhodu, alebo prospech na úkor iných veliteľov musí predložiť verejnosti hmataľné dôkazy, aby vyvrátil podozrenia," vyjadrila sa hovorkyňa Hlas- sociálna demokracia Patrícia Medveď Macíková. 

Matovič o zmenkách manželky

Podľa slov Matoviča, jeho manželka investovala len do spoločnosti Arca Investments. "Má 3 zmenky moja manželka na sumu 200- tisíc eur, dokopy to je 600-tisíc eur. Kúpila ich -  prvú 25. 9. minulý rok, druhú 8. apríla tohto roku a tretiu 4. mája tohto roka a následne v auguste tohto roka bola prolongovaná. Manželka nemá ani jednu zmenku vyplatenú," ozrejmil. 

Matovič opakovane tvrdí, že nijak manželke s vyplatením nepomohol, a peniaze nemá. "Bude čakať ako dopadne konkurz, tak ako iní veritelia." 

"Aký iný dôkaz chce niekto na Slovensku, že sa 14 rokov poctivo nezaujímam o to, kde moja manželka investuje peniaze. Áno, teraz som prelomil tabu ale už toho bolo dosť. Vedel som o tejto informácií od štvrtka ale nechal som čas plynúť. Z mojej strany to bola skúška dôvery voči komukoľvek na Slovensku, kto sa o tom dozvedel. Voči koaličným koelgov, voči straníckym kolegom, voči voličom. Slovensko je teraz v ťažkých časoch a musíme zvládať aktuálnu situáciu."

Matovič ďalej spomínal na prípady, kedy podľa jeho slov Smer-SD, Fico, Pellegrini a ich vláda okrádala Slovensko. "Tí ľudia nepovedali ani jedno jediné pravdivé slovo," dodal s tým, že nevidí jeden jediný dôvod, prečo by sem teraz mal nosiť nejaký výpis účtu jeho manželky, alebo samotnú manželku, aby tým dokázal, že peniaze do spoločnosti nikdy nevložila a nikoho neokradla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy