Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šprintér Ján Volko sa opäť vrátil do školy. Takúto dráhu študentom môže závidieť
Zdielať na

Šprintér Ján Volko sa opäť vrátil do školy. Takúto dráhu študentom môže závidieť

BRATISLAVA / Svoju kariéru začal šprintér Ján Volko až ako 16 ročný. Úspešný športovec preto neskrýval nadšenie nad novým, profesionálne vybaveným školským ihriskom v bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica. Antuku vystriedal tartan, a tak študenti môžu ašpirovať na vrcholových športovcov v ideálnych podmienkach.

V rámci Európskeho týždňa mobility sa v Záhorskej bystrici otvorilo ihrisko, ktoré deťom zo škôl ponúka dopravnú výchovu a možnosti športového vyžitia na tartanovej dráhe.

Ihrisko otváral jeden z najrýchlejších mužov Európy, šprintér Ján Volko, ktorý je zo športuchtivej mládeže nadšený. 
"Verím, že je tu zopár talentov a detí, ktoré majú radi pohyb a ktoré by sa chceli venovať atletike, len im to treba správne podať a pravé na to tu ten štadión je. Aby mali kde sa otestovať a vyskúšať, či ich to baví alebo nie," povedal šprintér Volko.



A čo je podľa nášho najznámejšieho vrcholového šprintéra najdôležitejšie? "Rozhodne treba milovať to čo robíte, zostať zdravý, mať okolo seba tím a zázemie, mať ľudí, ktorí vás podporujú držia vám prsty a nechajú vás vyniknúť ak ste talent. Nie je to jednoduché, ale treba si nájsť tu svoju základňu," dodal Volko. 

Športový areál základnej školy je vybavený pre rôzne druhy športov. "Je tu nové basketbalové ihrisko, nové crossfitové ihrisko. Jedno pre deti s materskou škôlkou, hokejbalová drahá a  nová tartanová drahá bude slúžiť pre ľudí a veľmi sa tomu teším," informoval starosta mestskej časti Jozef Krúpa. Súčasťou areálu je dopravné ihrisko, na ktorom sa tí najmenší naučia základné pravidlá cestnej premávky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy