Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prokurátor navrhuje väzbu pre Ľudovíta Makóa
Zdielať na

Prokurátor navrhuje väzbu pre Ľudovíta Makóa

BRATISLAVA / Prokurátor dnes podal návrh na väzobné stíhanie Ľudovíta Makóa. Exšéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy zadržali počas akcie "Boží Mlyn", tá sa podľa polície spája s násilnou trestnou činnosťou a podporovania zločineckej skupiny Takáčovcov.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes návrh na Špecializovaný trestný súd na Ľ. M. obvineného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu obmedzovania osobnej slobody a obzvlášť závažného zločinu vydierania, z dôvodu obavy pred kolúznym konaním a obavy z pokračovania trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

O Ľudovítovi Makóovi sa za minulej vlády špekulovalo ako o možnom šéfovi daniarov či prvom policajnom viceprezidentovi. Napokon ale zostal na čele Kriminálneho úradu Finančnej správy s prístupom k informáciám o firmách a ich transakciách, ktorý odhaľuje daňové trestné činy. Podľa vtedy opozičnej SaS mal mať Makó blízko k rodine Bödörovcov. On to však odmietol s tým, že ak je niekto z Nitry, to ešte neznamená, že je "bödörovec". Po výmene vlády odmietal zo svojho postu odísť. Napokon sa tak stalo až 1. júna. Dôvod odvolania vtedy finančná správa nekonkretizovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy