Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Koniec teplému počasiu? Najbližšie dni nám pripomenú, že jeseň sa už naozaj blíži
Zdielať na

Koniec teplému počasiu? Najbližšie dni nám pripomenú, že jeseň sa už naozaj blíži

BRATISLAVA / Už piatkové ráno naznačilo, že sa niečo s teplým počasím udialo. Za studeným frontom, ktorý vo štvrtok prechádzal našim územím, k nám začal prúdiť studený vzduch. Ten priniesol aj prvé prízemné mrazíky na naše územie a pripomenul nám, že sa jeseň naozaj blíži.

Dostali sme sa pod vplyv tlakovej výše. Tá nám v najbližších dňoch prinesie slnečnú oblohu, studené rána a teplotu, ktorá je bežná na dátum v kalendári.
Sobota bude ráno studená, hrozia prízemné mrazíky na mnohých miestach krajiny, okrem Podunajskej a Východoslovenskej nížiny. "Cez deň bude slnečno a teplota dosiahne od 19 do 24°C, na severe a spiši bude chladnejšie. Vietor iba slabý," vraví meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 
Aj v nedeľu sa ešte objaví prízemný mráz. Cez deň bude slnečno, s teplotou od 20 do 25-26°C. Začiatok budúceho týždňa bude stále pod vplyvom tlakovej výše, ale po rezkých ránach sa vzduch prehreje smelšie nad 20°C. Počítajte s teplotným intervalom od 22 do 28°C, ale vzduch, ktorý k nám bude prúdiť, bude nielen teplejší, ale aj vlhší, takže sa budú objavovať aj prehánky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy