Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Exšéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera prepustili zo zadržania
Zdielať na

Exšéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera prepustili zo zadržania

NITRA / Krátko pred deviatou hodinou večer priviezla polícia na nitriansku pobočku Národnej kriminálnej agentúry bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Roberta Krajmera. NAKA u Krajmera vykonala domovú prehliadku, vyšetrovatelia jeho manželke zaistili mobilný telefón a bývalý vysoko postavený policajný funkcionár strávil od štvrtkového na polícii. Jeho zadržanie má súvisieť s prípadom trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka a jeho dlhoročného sporu s Monikou Jankovskou.

V budove Národnej kriminálnej agentúry strávil exšéf protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer pred vyšetrovateľom zhruba trištvrte hodinu. Na miesto dorazil aj Krajmerov advokát Miroslav Zobok. "Vyšetrovateľ policajného zboru mal zákonnú povinnosť prepustiť ihneď zo zadržania. Musím povedať, že vyšetrovateľ Peter Juhás postupoval profesionálnym spôsobom," uviedol Zobok. Na otázku, z čoho je bývalý elitný policajný funkcionár podozrivý Zobok odpovedať nevedel.

"Neviem, nepochopil som to. V každom prípade z toho čo je mi známe, ja som nemal možnosť nahliadnuť do vyšetrovacieho spisu do trestnej veci," pokračuje Zobok. Odmietol akúkoľvek spojitosť s kauzou "Fatima". V tom čase mal byť Krajmer rádovým policajtom v Leviciach.

 Krajmer sa vyjadriť nechcel. Z miesta ho odviezol právny zástupca. 

Situáciu sleduje naša reportérka Diana Pavlisová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy