Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jankovskej svat a ďalší traja obvinení ostali stíhaní na slobode
Zdielať na

Jankovskej svat a ďalší traja obvinení ostali stíhaní na slobode

TRENČÍN / Kauza Fatima sa dnes opäť ocitla na okresnom súde v Trenčíne. Pred sudcu sa postavili obvinení, ktorí mali v prípade ovplyvňovať svedkov. Vyšetrovateľ obvinil piatich ľudí. Troch z nich navrhol stíhať väzobne. Napokon však súd rozhodol o ich stíhaní na slobode.

Všetkých troch obvinených priviezli na okresný súd do Trenčína krátko po ôsmej hodine ráno. Najskôr do budovy súdu priviedli advokátku Annu Žedenyovú, vzápätí muži zákona eskortovali bývalého policajta Milana Žáčika. Posledný do budovy súdu vstúpil svat Moniky Jankovskej Peter Vasko. Toho priviedli ozbrojení kukláči.

Všetkých troch stíhajú v súvislosti s kauzou trenčianskej reštaurácie Fatima. Obvinenie sa týka trestnej veci marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy. Do pojednávacej miestnosti najskôr priviedli Petra Vaska. Sudca o väzbe rozhodoval takmer desať hodín. "Sudca pre prípravné konanie nevyhovel prokurátorovi a klientov prepustil," uviedol obhájca obvineného Petra Vaska, Rastislav Palovič.

Všetci traja opustili súd krátko po šiestej hodine. Podľa obhajcu obvineného Petra Vaska sudca dal za pravdu ich argumentom. "Konštatoval, že uvedené trestné stíhanie je na objednávku," dodal Palovič.

Prokurátor podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť.

  • Vasko podľa polície zabezpečil, aby Michal Vida zmenil v prospech Jankovskej svoje prvotné tvrdenie, že Jankovská od Petra Čongrádyho pred rokmi dostala miliónové úplatky za odsúdenie trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka. 

  • Na NAKA vypovedal aj Michal Vida. Ten je obvinený z trestného činu krivej výpovede. Pred časom vypovedal, že mafia pre snahu obrať trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka o historickú budovu v centre mesta, mala dať Jankovskej miliónový úplatok. Na udajný tlak Jankovskej Vida následne svoje tvrdenia poprel. Obvinený Michal Vida je aktuálne vo výkone trestu pre iný trestný čin. Jeho advokát Dušan Ažaltovič pre TV JOJ prípad nechcel komentovať. 

  • Trenčianska advokátka Anna Ž. je obvinená zo zločinu marenia spravodlivosti. V prospech Jankovskej mala zabezpečiť písomné vyjadrenie, ktorým zmenil Michal Vida svoju prvotnú výpoveď proti Jankovskej. Advokátka stále vypovedá. 

  • Ďalším obvineným je policajt Milan Ž. Podľa polície stojí za spísaním záznamu zmeneného tvrdenia Vidu v prospech Jankovskej aj za videom, ktoré Vida zhotovil na polícii. Obvinený je tiež zo zločinu marenia spravodlivosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy