Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Minister zdravotníctva Marek Krajčí aj hlavný hygienik Ján Mikas sú v karanténe
Zdielať na

Minister zdravotníctva Marek Krajčí aj hlavný hygienik Ján Mikas sú v karanténe

BRATISLAVA / Minister zdravotníctva Marek Krajčí v nedeľu večer na sociálnej sieti oznámil, že je v preventívnej karanténe, spolu s ďalšími členmi konzília odborníkov, nakoľko sa medzi nimi objavil jeden pozitívny prípad. Vo štvrtok spolu totiž všetci sedeli niekoľko hodín na zasadnutí.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí je v preventívnej izolácii. Jeden zamestnanec z ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov bol pozitívne testovaný na koronavírus. Na štvrtkovom konzíliu strávil spolu niekoľko hodín.

"Všetci sme mali počas celého pracovného stretnutia rúška a pravidelne sme vetrali. Vzhľadom na túto situáciu zostávam ja aj ostatní členovia konzília v preventívnej izolácii. Pracovať budem teda iba z domu," uviedol šéf rezortu zdravotníctva. 

V preventívnej samoizolácii je aj hlavný hygienik SR Ján Mikas. Úrad verejného zdravotníctva SR to uviedol na sociálnej sieti. Mikas sa totiž rovnako ako minister zdravotníctva Marek Krajčí stretol s osobou, u ktorej bol potvrdený pozitívny výsledok laboratórneho vyšetrovania na ochorenie COVID-19. V priebehu týždňa bude hlavný hygienik testovaný na ochorenie COVID-19.

Členovia konzília budú testovaní v utorok. "Vzhľadom na opatrenia, ktoré sme dodržiavali, verím, že test bude negatívny. Členovia Pandemickej komisie, s ktorými sme boli v piatok, sa nemusia obávať. Aj keby sme sa nakazili, na druhý deň ešte nemôžeme byť infekční. A tam sme tiež mali všetci počas celého rokovania rúška," uzavrel. 

Pozrite si prehľad aktuálne pandemickej situácie v ONLINE reportáži: 

Pozrite si reportáž o situácii v Českej republike, kde je v karanténe niekoľko politikov a členov vlády: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy