Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Alenu Zsuzsovú prepustili z Leopoldova, opätovne ju NAKA zadržala
Zdielať na

Alenu Zsuzsovú prepustili z Leopoldova, opätovne ju NAKA zadržala

BRATISLAVA/LEOPOLDOV / Po dnešnom rozsudku v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej prepustili Alenu Zsuzsovú z väzby v Leopolodove.Vo všeobecnosti sa očakávalo, že Zsuzsovú hneď po tom, ako opustí bránu väznice, opäť zatknú. Tak sa aj stalo, a skončila v rukách policajtov NAKA, ktorí ju predviedli na nitriansku pobočku. Teraz je na rade prokurátor, ktorý by mal podať návrh na jej vzatie do väzby. Ako sa vyjadril jej právny zástupca Štefan Neszméry dôvod, prečo ju zadržali má súvisieť s údajnou prípravou vraždy prokurátorov Žilinku, Šufliarskeho a tiež advokáta Lipšica. Alena Zsuzsová je navyše obžalovaná aj v prípade vraždy bývalého hurbanovského primátora.

Počas čítania odôvodnenia rozsudku ŠTS v Pezinku, predsedníčka senátu Ružena Sabová nariadila prepustenie Aleny Zsuzsovej. Predsedníčka senátu dala príkaz na odfaxovanie príkazu na prepustenie z väzby. 

Zsuzsovú prepustili krátko pred treťou hodinou poobede. Hneď ako opustila steny väznice, ju polícia opätovne zadržala. "NAKA zadržala obžalovanú Alenu Zs. v konaní pre prípravy medializovaných vrážd. Je to ďalší krok k tomu, že od presadzovania spravodlivosti neodstúpime," informovala polícia. Zsuzsovú NAKA previezla do Nitry. Teraz by mal prokurátor vzniesť návrh na jej opätovné vzatie do väzby. O akú kauzu ide, zatiaľ, známe nie je. Predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala informoval, že aktuálne prebieha prípravné konanie v prípade vraždy bývalého hurbanovského primátora a tiež v prípade objednávky vrážd prokurátorov Žilinku, Šufliarskeho, a advokáta Lipšica. Ako Hrubala vyhlásil, o Zsuzsovej bude rozhodovať on ako sudca. 

Potom čo Zsuzsovú priviezli na NAKA je podľa slov obhajcu Štefana Neszméryho kontrolujú osobné veci. Ide napríklad o listy, fotografie, kozmetiku a iné. Rozhovor so Zsuzsovej obhajcom nájdete tu:

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/3678093535554175

Súvisiace články

Najčítanejšie správy