Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Koniec prázdnin sa na Liptove nesie v rozprávkovom duchu. Celý región sa zmenil na zázračnú krajinu
Zdielať na

Koniec prázdnin sa na Liptove nesie v rozprávkovom duchu. Celý región sa zmenil na zázračnú krajinu

LIPTOV / Koniec prázdnin sa na Liptove nesie v rozprávkovom duchu. Celý región sa premenil na zázračnú krajinu, v ktorej dobro vyhráva nad zlom a každý príbeh má šťastný koniec. Na podujatí Za 7 horami však návštevníkov nielen bavia, ale aj vzdelávajú. Koniec leta si tak pod Chopkom môžu v prírode naplno užívať malí aj veľkí.

Namiesto jednej hneď 5 rôznych lokalít a namiesto začiatku prázdnin koniec leta. Krajina Za 7 horami aj napriek zložitej situácii už po tretí raz otvorila na Liptove svoje brány.

Čakať sa očividne oplatilo. Rozprávky v podaní bankových divadiel tento rok prišli na 5 miest a návštevníkov Liptova budú baviť až do nedele. "Ukážeme nielen rozprávky, ale aj nádhernú prírodu Liptova," vraví PR manažérka OOCR regiónu Liptov Katarína Šarafínová. 

Spojenie prírody na príbehov plných fantázie je balzam nielen na dušu, ale zároveň recept pre všetky rodiny, ako plnohodnotne tráviť čas.

Zdá sa, že Slováci na rozprávky nezanevreli a napriek rôznym nástrahám sú stále ochotní veriť na šťastné konce. "Pozitivitu nám treba do spoločnosti, aby sme mysleli na tie krajšie veci a nielen na tú depresiu z tohto Covidu, čo máme teraz," povedal starosta Liptovského Jána Juraj Filo. 

Nečudo, že mnohým vŕtala v hlave aj bezpečnosť. "Nemáme z toho strach, je tu všade dezinfekcia. Myslím si, že ľudia sú už na to pripravení," myslia si diváci. 

Ešteže v krajine rozprávok sa všetky zdanlivé spory riešia s úsmevom. A tých je v týchto dňoch na Liptove neúrekom. Stačí si prísť zobrať. "Jój, ľudkovia zlatí, nech sa páči na rozprávky najkrajšie, najlepšie a najľúbeznejšie," hlási rozprávkový dedo Miroslav Kasprzyk. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy