Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tínedžeri, ktorí chladnokrvne zavraždili ženu (†90) v Muráni, sú už vo väzbe
Zdielať na

Tínedžeri, ktorí chladnokrvne zavraždili ženu (†90) v Muráni, sú už vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA / Tínedžeri, ktorých zadržali v súvislosti s vraždou 90-ročnej dôchodkyne, sú už vo väzbe. Rozhodol o nej vo štvrtok popoludní Okresný súd v Banskej Bystrici. 18-ročný Matúš a 16-ročný Denis sa podľa polície vlámali do domu babičky, ktorú chceli okradnúť. Vraždiť mal starší z nich.

Obaja sú ešte tínedžeri, starší z nich ledva dovŕšil plnoletosť a už čelí mimoriadne vážnemu obvineniu z vraždy. 90-ročná dôchodkyňa sa nestihla ani brániť, podľa polície ju s nožom napadol, keď sa v noci prebrala vo vlastnom dome v Muráni na buchot.

18-ročný Matúš a 16-ročný Denis - pre oboch žiadal prokurátor väzbu. Policajti ich eskortovali na Okresný súd v Banskej Bystrici. Rozhodovanie trvalo necelé dve hodiny, obaja chlapci skončili vo väzbe. Súd uznal všetky dôvody väzby - a to pokračovanie v trestnej činnosti, ovplyvňovanie svedkov a útek. Domov sa teda ani jeden z nich tak skoro nedostane. Rodiny, ktoré na súd prišli, tak odchádzali späť bez nich, tínedžerov odviedli policajti s putami na rukách.

Rozhodnutie súdu príbuzní komentovať odmietli. 18-ročný Matúš prišiel do domu obete v Muráni aj s o dva roky mladším Denisom. Motívom boli peniaze, lúpež ale skončila vraždou,  a to iba pre 8 eur, ktoré ukradli z peňaženky zavraždenej ženy.


Podľa našich informácií mladší z obvinených spolupracuje a opísal, čo sa začiatkom júna v dome dôchodkyne odohralo. Starší z nich ale všetko popiera. "Krajský vyšetrovateľ obvinil dvoch mladíkov vo veku 16 a 18 rokov  zo zločinu porušovania domovej slobody a 18-ročného muža aj z obzvlášť závažného zločinu vraždy," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy