Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obrovský býk pripravil o život svojho majiteľa. Dôchodcu rozdupal pri úteku z ohrady
Zdielať na

Obrovský býk pripravil o život svojho majiteľa. Dôchodcu rozdupal pri úteku z ohrady

NÁLEPKOVO / Statný býk ukončil život svojho majiteľa, ktorý bol zároveň jeho pastierom. Pravdepodobne ho rozdupal mimo ohrady z ktorej ušiel aj s ostatným dobytkom. Bezvládneho dôchodcu objavil jeho sused. Býk na úteku, zaútočil aj na iných ľudí.

Dôchodca Michal sa chovu dobytka venoval od strednej školy. Ráno išiel vypustiť z maštale kravu, dve jalovice aj býka. Odvtedy o ňom rodina nevedela nič. Okolo pol deviatej poprosili suseda, aby išiel muža hľadať. Telefón mal vypnutý. "Býk preskočil a zaútočil naňho. Neviem ani presne, čo sa stalo. Lebo nebola ani zapnutá baterka na ohradníku," povedal Michal, majiteľov syn. 

 
Sused rodiny, ktorá zvieratá chová, našiel už iba bezvládne a poriadne doráňané Michalovo telo. Ohrada bola porušená, jeden zo stĺpikov ležal na zemi. Takto sa zrejme býk dostal von. Záchranári mužovi už nedokázali pomôcť. "Menovaný bol napadnutý bykom na pastvisku, ktorý utrpel viaceré poranenia praktický na celom tele nezlučiteľné so životom. Bola nariadená pitva," vyjadril sa obhliadajúci lekár Ondrej Švec.

"No býky sú nevyspytateľné. A tie plemená strakaté - to sú také agresívne," povedal Michal. Svoje o tom vedia aj chlapi na bývalej píle, ktorá je približne kilometer od miesta nešťastia. "A že vraj, tam zaútočil aj na nich, na tých robotníkov, čo tam opravovali plot," prezradil Michal.

Muži však stihli pred zvieraťom ujsť do auta. Býk ich nezranil. Zviera následne odchytili a zatvorili do maštale. Syn majiteľa vylúčil, že by mŕtvy muž vošiel k býkovi do ohrady. "Polícia udalosť zdokumentovala, preveruje to ako podozrenie z prečinu usmrtenia a po vykonaní pitvy poverený príslušník PZ vo veci rozhodne," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Majiteľov syn tiež spomenul, že býk sa už približne mesiac správal zvláštne. Už skôr ho chceli poslať do bitúnku. Teraz odkazuje všetkým majiteľom hospodárskych zvierat, ak si všimnú podozrivé správanie, aby dali na svoj inštinkt a poslali ich na porážku, kým nie je neskoro.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy