Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Zásielka z Ruska prekvapila žilinských colníkov. Neuveríte, čo všetko sa nachádzalo v balíku
Zdielať na

Zásielka z Ruska prekvapila žilinských colníkov. Neuveríte, čo všetko sa nachádzalo v balíku

ŽILINA / Žilinskí colníci kontrolujú naozaj pestrý sortiment tovaru, ktorý k nám prichádza z rôznych končín sveta. Často sa stane, že nájdu problémovú zásielku. Tak ako pri balíku, v ktorom bolo obrovské prekvapenie.

Pracovníci žilinskej vyclievacej pošty prezerali zásielku z Ruska, v ktorej mal byť koberec, no bolo v nej niečo úplne iné. Keď otvorili obrovský balík, objavili v ňom vypracovanú kožu z medveďa hnedého, ktorá na Slovensko putovala zo sibírskeho mesta Irkutsk.

"Tento druh medveďa je u más zaznamenaný do červeného zoznamu ohrozených druhov Svetovej únie ochrany prírody a obchod s ním je podriadený prísnym opatreniam," vyjadrila sa hovorkyňa CÚ Žilina Božena Chríbiková.


Koža z medveďa mala zrejme slúžiť ako dekorácia. K takejto zásielke však musí mať príjemca špeciálne povolenie. "Pracovníci pošty vyžadovali od príjemcu, aby predložil potrebné povolenie na dovoz, no v stanovenej lehote tak neurobil, a tak mu zásielku nemohli odovzdať," povedala Chríbiková.

Žilinskí colníci už neraz museli zadržať balíky s podobným obsahom. Boli v nich trofeje z iného druhu tejto šelmy, a to medveďa čierneho, ktorý žije v Severnej Amerike. Colníci zdôrazňujú, že k určitým zásielkam si ľudia musia vybaviť špeciálne povolenie, aby si ich mohli aj prevziať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy