Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia obvinila z vraždy 90-ročnej dôchodkyne z obce Muráň iba 18-ročného mladíka
Zdielať na

Polícia obvinila z vraždy 90-ročnej dôchodkyne z obce Muráň iba 18-ročného mladíka

MURÁŇ / V prípade smrti 90-ročnej dôchodkyne z obce Muráň nastal posun. Polícia v stredu obvinila z vraždy iba 18-ročného Matúša Na mieste mal byť v tom čase aj jeho 16-ročný kamarát. Sudca bude rozhodovať o ich vzatí do väzby.

Začiatkom júna otriasla obcou Muráň brutálna vražda 90-ročnej bývalej učiteľky. Našli ju ležať v posteli v jej dome. Mala niekoľko bodnorezných rán. V utorok v súvislosti s prípadom polícia zadržala dvoch mladíkov. O deň neskôr 18-ročného chlapca obvinila z vraždy a z porušovania domovej slobody. Jeho 16-ročný kamarát skončil iba s obvineným z porušovania domovej slobody. Na oboch zároveň vydali návrh na väzbu. O tej bude súd rozhodovať vo štvrtok.  

​Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania mali obaja mladíci pod vplyvom alkoholu vniknúť do domu dôchodkyne, pravdepodobne za účelom získania finančných prostriedkov. Dôchodkyňa sa ale zobudila.  Nie je vylúčené, že pani Gabriela ich spoznala. A zrejme to mohol byť dôvod, prečo jeden z nich na ňu zaútočil. "Po tom ako sa zobudila, starší z obvinených ju zavraždil," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Koľko peňazí jej ukradli a či sa našla aj vražedná zbraň, policajti doteraz nekonkretizovali. Mladíci mali starenke údajne pomáhať s drevom, matka mladšieho z chlapcov to ale poprela. "Môj chlapec ju poznal, ale on k nej nechodil. On k nej ani robiť nechodil, ani pomáhať jej nechodil," vyjadrila sa matka podozrivého mladšieho chlapca. 

"Ja som mu povedala, keď si to spravil, sa priznal. Ale keď si to nespravil, zatvoriť sa nedaj, keď si to nespravil," povedala matka obvineného Matúša. Krátko po zadržaní sa mal ku skutku aj priznať. Jeho mama ale tvrdí, že tak urobil pod nátlakom.  "Ani nemal dôvod, ani nie je psychopat, ani nemá srdce to urobiť," dodal. Doteraz údajne nikdy trestaný nebol. 

"Vyšetrovateľ po vykonaní procesných úkonov obidvoch umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania," dodala Faltániová. 

Pozrite si archívnu reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy